Svatba, jaká v Česku nemá obdoby, se odehrála v mystickém, nedokončeném gotickém chrámu v Panenském Týnci na Lounsku. Příběh dvojice lidí, kteří odsud odcházeli jako manželé Vopičkovi, začal před lety, kdy Adam jako dvanáctiletý dostal první knihu o čarodějném učni Harrym Potterovi od spisovatelky J. K. Rowlingové (54). „Začetl jsem se tak, že jsem na ulici narážel do lidí. Pak jsem si od rodičů vyprosil první dioptrické brýle, i když jsem je nepotřeboval, abych byl jako Harry,“ vzpomínal pro Blesk. Podobně na tom byla i Andrea (30). „Jako holka jsem se do příběhu zamilovala po pár stránkách knížky a už mě to nepřešlo,“ řekla. V roce 2012, kdy se reklamní režisér Adam a fotografka Andrea potkali, zjistili, že kromě tvůrčí práce je spojuje i nadšení pro kouzelnický svět. Ten dnes už odhalují i synovi Samovi (2).

Adam a Andrea věří, že i jejich malý syn Samík kouzlům Harryho Pottera jednou propadne a bude se chtít proletět na nejrychlejším koštěti Nimbus 2000.
Autor: Martin Pekárek, Blesk

Na svatbu to přitom dlouho nevypadalo. „O ruku jsem i s kouzelnickou hůlkou žádala Adama já,“ prozradila Andrea. „Překvapila jsem ho.“ Adam už měl sice připravené prstýnky, čekal ale na nejlepší okamžik. „Návrh Andy, že by obřad mohl být v potterovském duchu, mě nadchl,“ přiznal. Do posledního detailu vyladěný svatební den přenesl snoubence i 130 hostů do kouzelnické říše. Dekorace, kostýmy, občerstvení, vše dýchalo oblíbeným světem milionů čtenářů. Na hostině se podávaly pokrmy známé z potterovských knih – kuřata, dýně, slanina, sladkosti a další pokrmy dle britských receptur.

Podívejte se na video z kouzelnické svatby:

Video
Video se připravuje ...

Nejkouzelnější svatba Česka: Adam a Andrea měli obřad jako z Harryho Pottera, oddal je český Severus Snape! • VIDEO Eliška Kubíková, archiv manželů Vopičkových

Civilní, tedy »mudlovský«, obřad proběhl tajně den předem. Oddávajícím toho kouzelnického se stal asi nejproslulejší profesor obrany proti černé magii ze Školy čar a kouzel v Bradavicích Severus Snape, tedy jeho český dabingový představitel, herec Aleš Procházka (56). „Když jsme ho oslovili, váhal, protože to cítil jako velkou odpovědnost. Nakonec kývl a byl skvělý,“ popsal Adam. „Sám říkal, že tu postavu má rád,“ dodala Andrea. „Člověk se ponoří do těch příběhů a chce, aby pokračovaly. Naše svatba pro nás byla reálný zážitek v jejich duchu,“ uzavřel Adam.

Andrea a Adam si plní své potterovské sny, při obřadu v duchu kouzelnických příběhů je oddal herec Aleš Procházka, český hlas Alana Rickmana (†69) alias Severuse Snapea.
Autor: Eliška Kubíková, archiv manželů Vopičkových

Potter jako celoživotní láska

Zájem milionů fanoušků o cokoli potterovského neustává ani 13 let po vydání posledního dílu nebo jeho filmové premiéře před devíti lety. Naopak přibývají stále noví příznivci ságy, na níž vyrostly celé generace. „Doufáme, že Samík bude chtít ty knížky taky číst, že ho nezahltíme,“ svěřila Andrea. „Můj sen je, že se budeme spolu dívat na ty filmy, hrát hry…“ těší se Adam. Co pro ně Harry Potter znamená, kromě magie příběhů a vítězství dobra nad zlem? „Anglie, móda, že tam nejsou mobily, zato dobrodružství. A hlavně škola v Bradavicích,“ řekl Adam. „Pak Weasleyovi. Symbolizují pro mě rodinu, ukazují, že lidé mohou být šťastní i bez bohatství.“ Andrea dodala: „Vždycky jsem milovala Hermionu, kdybych měla dceru, jmenovala by se tak,“ řekla.

Svatba má být originál

Ačkoli částku, kterou za ojedinělý obřad zaplatili, Adam a Andrea uvést nechtějí, podle nich nepřekročila náklady jakékoli srovnatelně velké svatby. „Vždycky by měla být originál, odrážet to, co je pro ten pár důležité,“ věří Andrea. Sama už jich nafotila spoustu, tu svou chtěla prožít jinak. S náročnou organizací pak oběma pomohla svatební agentura. „Nejvíc se to nezdálo mojí mámě,“ přiznal Adam. „Nakonec i ona si ale obřad užila, všechno dopadlo dobře,“ dodal.

Fotogalerie
15 fotografií