Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Galerie parkování debilů“: Petr Kubíček z Jihlavy svérazně bojuje s řidiči, kteří mu blokují výjezd z garáže

Autor: čad - 
16. ledna 2020
05:15

Vjezd do garáže u domu mu blokují parkující auta řadu hodin i dní. Boj s bezohlednými řidiči byl marný. Petr Kubíček (63) z Jihlavy je proto začal fotit a teď ze snímků sestavil „galerii parkování debilů“. A je úspěšný.

Dům v Nerudově ulici je nedaleko od autobusového nádraží. „Je odtud pár kroků, majitel auta před mou garáží zaparkuje, sedne na autobus a klidně i na několik dnů odjede. Kousek je zimní stadion, když se hraje baráž, tak do garáže nemohu vjet nebo z ní vyjet i několik hodin,“ líčí Kubíček zkušenosti s bezohlednými řidiči. Vyjet k lékaři, když byl po operaci kyčelního kloubu, byla sázka do loterie.

Volá strážníky

V průměru třikrát do měsíce volá na pomoc strážníky. „Ti zaparkované auto prolustrují a zjistí majitele. Telefonují mu, aby ho okamžitě odstranil. Někdy padne pokuta. Stalo se, že sehnali až příbuzné majitele, který mezitím odcestoval, a oni museli přijet s náhradními klíčky,“ popisuje vstřícnost městských policistů.

Začal boj

„Nepomohly ani cedule zákazu parkování,“ říká nazlobeně Kubíček. Vrata garáže proto nyní zdobí fotky hříšníků. Většina obyvatel ulice s tím souhlasí. „Přes den tady nenajdete jediné místo na zaparkování,“ říká starší žena ze sousedství. Efekt se už dostavil. „Trochu to pomohlo. Před dvěma dny tu na vjezdu parkoval muž, který si galerie všiml. Zrovna jsem vycházel ven a řekl mi: Promiňte,“ líčí Petr Kubíček.

Pokuta až 2000 Kč

Řidič parkující na vjezdu soukromé garáže se dopouští přestupku, za který mu hrozí odtažení vozidla a pokuta do výše až 2000 korun. „Podle občanského zákoníku vlastník nebo uživatel vozidla nesmí svým parkováním ze zákona omezovat vlastníka nemovitosti, v tomto případě garáže, v jejím užívání,“ uvedl jihlavský právník Pavel Bureš.

Víte, že...

...s focením cizích aut se podle JUDr. Pavla Bureše nedostal Petr Kubíček do konfliktu se zákonem? Před zveřejněním snímků zamazává registrační značky.

 

HledacPravdy ( 17. ledna 2020 05:39 )

Měšťáci v Praze nechávají běžně parkovat auta v křižovatkách a nic nedělaj. Pořád tu musím jako řidič jet v protisměru a riskovat čelní srážku. Bohužel to šoféři dělaj i když je 10 m od křižovatky volné místo. Snad ani neznají předpisy..

starymlok ( 16. ledna 2020 23:07 )

Už to neber inteligente se slepičím mozkem

starymlok ( 16. ledna 2020 23:03 )

Byl jsi a budeš blb-bec.V každé debatě

yarda ( 16. ledna 2020 20:08 )

Mám podobný problém, diskutoval jsem to na jiné poradně.
...Kdysi mne napadlo auto před vraty vyfotit i s čitelnou RZ, v počítači zkombinovat se stránkou www.par­kujes­jakpra­se.cz (ještě to existuje, ale s jinou adresou, asi se otřeli o někoho důůůůležitého a dostali přes nos), vytisknout a dát za stěrač (ale nikam jsem to neposílal, pokud by se tu vyskytli nějací mravokárci a mleli něco o ochraně osobních údajů). Parkovala tam nějaká slípka a když za půl dne přišla k autu, u baráku byl zrovna můj bratr (a nevěděl, wo co go), tak to od ní schytal z první ruky
A jednou taky byl u nás jeden známý, zajel s autem do dvora a když potřeboval odjet, nemohl. Tak brnknul svému známemu cajtovi, ten podle RZ zjistil majitelku a mobil na ni, ale byla nedostupná, tak zjistil mobil na jejího manžela, ten přiklusal a popojel. Pokud tam ta paní měla nějaké techtle, případně i mechtle, měla pak doma co vysvětlovat...

mazd ( 16. ledna 2020 16:41 )

*** je slušný výraz.

Zobrazit celou diskusi