Letenský masopust 

Na Letné oslaví masopust v sobotu 25. ledna. Letos poprvé ve spojení akce 7. ročníku Letenského masopustu s 13. ročníkem Letenského prasete aneb zabijačka v muzeu. Masopustní průvod plný masek a muzikantů vyrazí jako každoročně od kostela ze Strossmayerova náměstí do kopce směrem k Národnímu technickému muzeu, kde budou pokračovat vepřové hody. Akce je vhodná pro rodiny s dětmi. V rámci dne je možné si s nejmenšími vyrobit masku, zúčastnit se výtvarné dílničky s lektory či zhlédnout pohádku O prasátku Arturovi v podání Divadla PaDa.

Kdy: 25. ledna od 10:00 do 17:00 Kde: Národní zemědělské muzeum
Více informací objevíte tady.

Masopustní průvod oživil ulice Prahy 7.
Autor: Eva Fornálová

Masopust v Chabrech 

V Chabrech je možné zapojit se do tradičního masopustního průvodu v sobotu 8. února ve dvě hodiny odpoledne. „Masopust bude, vzhledem k zahájení stavby Dostavba ZŠ, začínat se srazem v parku pod základní školou mezi ulicemi U Václava a V Americe,“ informuje městská část Praha-Dolní Chabry, která akci pořádá.

Kdy: 8. února od 14:00 Kde: Praha-Dolní Chabry
Více informací objevíte tady.

Masopust je možné zažít i v Chabrech.
Autor: Eva Fornálová

Malostranská veselice

8. února je možné užít si pořádný rej masek na Malé Straně za doprovodu Pražského pouťového orchestru. Průvod startuje před hostincem U Černého vola v Loretánské ulici. Stejně jako každý rok čekají na účastníky zastávky po hostincích a putykách v Nerudově ulici. Průvod zakončí svou cestu na Kampě, kde bude pokračovat veselice se zabijačkou.

Kdy: 8. února od 13:00 Kde: Malá Strana
Více informací objevíte tady.

Malostranské masopustní veselí přilákalo několik stovek lidí. Mezi nadšenci v maskách byli nejen Pražané, ale také cizinci.
Autor: Eva Fornálová

Masopust v Braníku 

V Braníku oslaví masopust divadlem pro dospělé i děti. Veselice startuje ve tři hodiny odpoledne u základní školy Školní. S sebou si kromě masek vezměte hrnce, vařečky a hudební nástroje. Po průvodu ve čtvrt na pět odstartuje na dvorku Divadla Duncan Centre v Branické ulici hodování. Divadlo pro nejmenší startuje v pět hrou Líná Máňa, pro dospělé je o hodinu později připravená inscenace Chceš mě, chci tě!

Kdy: 8. února od 15:00 do 19:00 Kde: Braník, Divadlo Duncan Centre
Více informací objevíte tady.

Masopust na Braníku
Autor: Facebook Náš Braník

Masopust v Malešicích 

V Malešicích oslaví masopust staročeskou zabijačkou, divadlem, maskami, hudbou a tancem. Sraz masek je ve dvě hodiny odpoledne ve vnitrobloku Byty Malešice, u autobusové zastávky Plaňanská, odkud vyrazí průvod s živou muzikou do místního mikropivovaru. „Opět budeme vyhlašovat krále a královnu masopustu, tak si dejte záležet,“ vzkazují pořadatelé. Masopustní veselí myslí na nejmenší v podobě pohádky O Budulínkovi. Po vyhlášení královny a krále bude následovat bál, na kterém návštěvníky roztančí živá kapela Pohoda band.

Kdy: 15. února od 14:00 do 23:00 Kde: Malešice
Více informací objevíte tady.

Masopust v Malešicích
Autor: Malešice v pohybu

Suchdolský masopust

V sobotu 15. února je možné zažít větší masopustní rej masek, který vznikne spojením tří průvodů. Průvod startuje ze Suchdolského náměstí v jednu hodinu odpolední, odkud se vydá okolo Brandejsova statku a Starosuchdolské restaurace až na Holý vrch. Právě tam dojde ke spojení s dalšími průvody z Roztok u Prahy a Únětic. 

Kdy: 15. února od 13:00 do 19:00
Kde: Suchdolské náměstí
Více informací objevíte tady.

Masopust
Autor: Eva Fornálová

Karlínský masopust 

V Praze 8 oslaví masopust v sobotu 15. února. Sedmnáctý ročník si kromě tradičního průvodu přichystal kulturně zábavné odpoledne pro všechny věkové kategorie, nejen rodiny s dětmi. Průvod masek vychází v jednu odpoledne z Kaizlových sadů na Karlínské náměstí, kde startuje program ve dvě hodiny odpoledne. V rámci odpoledne vystoupí kapela Zrní, Circus Brothers, známý tanečník Jan Onder i kaskadéři s ohněm Blackout Paradox.

Kdy: 15. února od 13:00 do 19:00 Kde: Karlínské náměstí
Více informací objevíte tady.

Masopust v Karlíně
Autor: ČTK

Žižkovský masopust 

Tradiční masopustní průvod na Žižkově startuje v úterý 25. února ve čtyři odpoledne na náměstí Jiřího z Poděbrad. S odbitím páté hodiny vyrazí dav masek přes Havlíčkovo náměstí, kolem stadionu FK Viktoria Žižkov na radnici Prahy 3, aby si vyžádal klíč od města. Účastníci průvodu dostanou na posilněnou dobroty zdarma.

Kdy: 25. února od 16:00 Kde: náměstí Jiřího z Poděbrad
Více informací objevíte tady.

Žižkovský masopust
Autor: ÚMČ Praha 3
Fotogalerie
14 fotografií