Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Imáma čekal po svatbě šok: Omylem se oženil s mužem! „Nevěstě“ hrozí doživotí

Ugandský imám si nevědomky vzal muže. Podvodník se vydával za ženu, hrozí mu doživotí.
Ugandský imám si nevědomky vzal muže. Podvodník se vydával za ženu, hrozí mu doživotí.  (Autor: Twitter)
Autor: chal - 
19. ledna 2020
07:24

Pořádné překvapení čekalo imáma působícího v mešitě asi 60 kilometrů od Kampaly, hlavního města Ugandy. Šejch Mohamed Mutumba (27) si na konci loňského roku vzal za ženu jistou Swabullu Nabukeerovou, po dvou týdnech ale vyšlo najevo, že naletěl 19letému podvodníkovi. Mladík se vydával za ženu, aby se dostal k imámovým penězům.

Ugandský imám šejch Mohamed Mutumba byl zbaven své funkce poté, co vyšlo najevo, že manželka, kterou si vzal koncem minulého roku, je ve skutečnosti muž. Ani sám duchovní o tom údajně nevěděl a pravdu se dozvěděl, až když jeho „manželku“ zadrželi policisté při vykrádání domu sousedů. Zloděj se přiznal, že na imáma obelhal, aby se dostal k jeho penězům.

Pro Mutumbu to musel být pěkný šok, když ho kontaktovali policisté s tím, že zadrželi jeho manželku Swabullah Nabukeerovou kvůli krádeži sousedovy televize. Tedy manželku… Mutumba se s dotyčnou osobou skutečně koncem prosince oženil, jeho vyvolená měla krásné bílé svatební šaty a všichni měli za to, že se o ženu skutečně jedná. Jenže jedna ze zasahujících policistek při osobní prohlídce zjistila opak.

Mutumbův kolega Amisi Kibunga podle serveru britského deníku Daily Mail řekl, že podvodník ošálil všechny lidi z imámova okolí. „Měl jemný hlas a chodil jako žena,“ popsal zaměstnanec mešity. Souhlasí s ním i Mutumbův soused Henry Mukwaya, který podvodníka také neprokoukl. „Dělala všechny domácí práce, vařila a prala, když byl manžel pryč. Nebylo lehké poznat, že jde o muže,“ uvedl Mukwaya pro Daily Monitor.

Něco podezřelého přesto na novomanželce bylo. Mutumba si po veselce známým stěžoval, že s manželkou zatím neměl sex, vymlouvala se prý na menstruaci. Nevěsta se imámovi navíc prý odmítala ukázat nahá a spala oblečená.

Menstruace ovšem důvodem nechtěného celibátu nebyla a ani být nemohla. Imám si totiž nevědomky vzal devatenáctiletého muže, jehož pravé jméno je Richard Tumushabe. Podvodník se policistům přiznal, že habaďúru sehrál, aby se dostal k Mutumbovým penězům.

Plán ovšem ztroskotal na jeho vlastní chamtivosti. Imám má nyní kvůli falešné manželce problémy i s výkonem své profese – Mutumba byl místními představiteli suspendován a od provalení incidentu se vzpamatovává v rodinném kruhu.

Falešná nevěsta byla obviněna z krádeže. Jelikož Uganda není pro homosexuály zrovna zemí zaslíbenou, úřady podvodníkovi přišili i jeden z tamních diskriminačních zákonů. Vztah dvou lidí stejného pohlaví je podle ugandského práva považován za zločin proti přírodě. Tumushabemu hrozí doživotí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání