Celá událost se odehrála po deváté hodině večerní. Strážníci na muže počkali ve stanici Hlavní nádraží. „Protože na oslovení nereagoval a nebyl schopen se postavit, vynesli ho strážníci na nástupiště, posadili na lavičku a přivolali záchrannou službu," popsala policejní mluvčí Jiřina Ernestová.

Video
Video se připravuje ...

Opilý a zakrvácený muž v metru Městská policie hlavního města Prahy

Do příjezdu záchranářů chtěli strážníci mužovu totožnost ověřit, ten je však verbálně urážel a nespolupracoval. Záchranáři opilce na místě ošetřili a za přítomnosti příslušníků městské policie z důvodu zvýšené agrese jej převezli do nemocnice.

Ani tam ale nebyl pokoj. „Během čekání na lékaře začal muž na převozním lůžku znovu strážníky slovně urážet, pokoušel se vstát a odstrčit je,” uvádí mluvčí. Na požádání lékaře asistovali strážníci i během ošetřování. Mužova agrese stoupala. Nespolupracoval, všem nadával a snažil se bránit. Při jeho vidění dvojmo mu to bylo k ničemu. Když bylo ošetření u konce, muž byl převezen do protialkoholní záchytné stanice. „Během zákroku došlo k zhmožděnému poranění ruky jednoho ze strážníků, po lékařském ošetření pokračoval ve službě,” uzavírá mluvčí.

Fotogalerie
4 fotografie