Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kam na ples v Brně: Originální kančí ples i opulentní bál se šnečím barem

/
  • Brněnský originál – Kančí ples
    17. ledna 2020 ● 10:15

    Kam na ples v Brně? Poradíme! Hotel International hostí hned dva plesy - Ples olympioniků a sportovců a bál s názvem "Zářivá noc". Ples jako Brno se koná již podeváté a letošní novinkou je, že pomůže dvěma charitám. Do časů minulých vás zavede Bál swingový. Hotel Myslivna bude pořádat nejen myslivecké tanečky, ale i Maškarní ples pro dospělé. A konečně v březnu, Brno nedá dopustit na svou kuriozitu – Kančí bál.

  • 1.

    Swingový ples na Lidické

    Do časů minulých vás zavede swingový ples, který se koná v sobotu 18. ledna od 19:30 v pracovišti Střediska volného času na ulici Lidická. Návštěvníci se vrátí do první poloviny minulého století, kdy světu vládl swing. O atmosféru se postará největší moravský big band Jazz Archiv Brno. „Stylově oblečené návštěvníky samozřejmě máme. Někteří tzv. štamgasti chodí už spoustu let v dobovém oblečení. Zajímavostí je, že Jazz Archiv je jeden z největších bigbandů na Moravě a první zkušebnou, když těleso vzniklo, bylo asi před 50 lety prostor dnešního divadelního "sálečku" ORNIS, který je u nás ve sklepních prostorech,“ říká provozní Ondřej Musil.

    Swingový ples na Lidické
    Autor: Archiv Středisko volného času Lužánky

  • 2.

    Hotel International a zářivá noc

    Hotel International hostí 18. ledna Ples olympioniků a sportovců, jehož hostem bude olympijský vítěz David Svoboda či mistryně ČR v moderní gymnastice. Vstupenky stojí 1500 korun a k dispozici jsou ještě místa v salóncích. Dne 8. února se zde koná další bál a názvem zářivá noc. „Moderovat jej bude Leoš Mareš. Vystoupí skupina Mirai, zpěvačka Monika Bagárová, swingové trio Jana Smigmatora a další interpreti. Téma zářivé noci se projeví nejen v dekoracích a osvětlení, ale i v úpravě cukrářských výrobků,“ usmívá se manažer hotelu International Michal Řičánek. Součástí vstupenky je kreativní gastronomie – nebudou chybět krevetové špízy, pečený krocan, sushi, telecí kýta, grilovaný humr a specialita – pečený los. Vstupenky se pohybovaly v cenách od 3500 do 5900 korun a již jsou vyprodány.

    Hotel International a zářivá noc
    Autor: Archiv Hotel International Brno

  • 3.

    Ples jako Brno pomůže charitám

    Ples jako Brno se uskuteční v sobotu 25. ledna ve Fait Gallery Brno. Návštěvníky plesu čeká historicky největší počet muzikantů, mezi nimi Jiří Korn, Ondřej Gregor Brzobohatý, nebo hvězdy ze Slovenska Vašo Patejdl či Celeste Buckingham. Delikatesám bude vévodit šnečí bar. Novinkou plesu pro rok 2020 je spolupráce s Nadačním fondem Be Charity, který založila spisovatelka Bára Nesvadbová. Fond pomáhá handicapovaným dětem. O výtěžek z dražby se podělí s Nadací Krása, která se soustředí na zlepšení životních podmínek seniorů. „Díky loňskému výtěžku z aukce jsme mohli podpořit projekt Doma bez obav, který pomáhá osamělým seniorům, aby mohli žít důstojný život v domácím prostředí. Těším se, že opět přibude těch, kterým vykouzlíme úsměv na rtech,“ říká zakladatelka Nadace Krása pomoci Taťána Gregor Brzobohatá.

    Ples jako Brno pomůže charitám.
    Autor: Archiv Ples jako Brno, fototino

  • 4.

    Maškarní a myslivecký ples

    Hned dva plesy se konají v hotelu Myslivna. První z nich je myslivecký, druhý maškarní. „Velkou tradici má náš Maškarní ples, který je hojně navštěvován hosty v různorodých kostýmech a letos pořádáme už jeho 16. ročník. U Mysliveckého plesu jsme jeho organizaci převzali po mysliveckém spolku a v naší režii se koná popáté. Na obou plesech hrát živé kapely,“ říká manažer marketingu Erik Lamprecht. Součástí vstupenky je v obou případech servírovaná večeře. Konzumační lístek na Myslivecký ples, který se koná v pátek 24. ledna, stojí 420 korun. Maškarní ples hotel pořádá v sobotu 15. února a cena vstupenky je 450 korun. Na Mysliveckém plese budou mít hosté na výběr ze tří pokrmů ze zvěřiny a na maškarní ples kuchaři hotelu sestaví speciální menu, které je zatím tajné.

    Maškarní a myslivecký ples
    Autor: Archiv Hotel Myslivna Brno

  • 5.

    Brněnský originál – Kančí ples

    Již devátý ročník Kančího plesu se koná 6. března od 19 hodin v kulturním centru Semilasso. Vstupenky na sezení stojí 280 korun, nechcete-li si místa rezervovat, zaplatíte 250 korun. I bez rezervace s velkou pravděpodobností místo na sezení najdete. Můžete totiž využít hned tří bezplatných možností – tribuna na balkóně nabízí téměř 70 míst k sezení, využít můžete také desítky míst v restauraci Café Music Semilasso a salónek pod restaurací, kde je prostor pro odpočinek. Tento netradiční ples má již devět let stejného interpreta – kapelu „Kanci paní nadlesní“. Kromě nich na akci vystupuje cimbálová muzika s příhodným názvem VE.PŘI.

    Brněnský originál – Kančí ples
    Autor: Archiv kančí ples

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

11karel11: Nadlidi byly na plese jako Brno. A chovali se jako p......

(26. 01. 2020 12:48)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy