Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Holčičku (†4) zabila její cyklistická helma: Prosba rodinné přítelkyně vyvolala lavinu solidarity

Autor: yks - 
16. ledna 2020
20:29

Obrovská tragédie postihla rodiče a blízké teprve 4leté holčičky. Freya Thorpová utrpěla smrtelné poranění, když se jí při lezení na strom její cyklistická helma zachytila o větev. Holčička patrně ztratila rovnováhu, spadla a oběsila se na ní.

Růžová cyklistická helma s jednorožcem se na podzim loňského roku stala smrtící pastí pro teprve 4letou holčičku Freyu Thorpovou z vesničky Upper Heyford ve Velké Británii. Hrála si s kamarády a lezla na strom, jenže cyklistická helma, kterou měla v té době na hlavě, se zachytila o větev a dívenka se začala škrtit.

Všechno viděl náhodný svědek, který přiběhl dítěti na pomoc. Vysvobodil Freyu ze smrtícího sevření a holčička skončila v nemocnici. Lékaři se ji snažili zachránit, ale o dva dny později závažnému zranění podlehla.

Na neštěstí upozornila Naomi Shortová, přítelkyně zničených rodičů, kterým se pouhých 14 dnů před tragédií narodila dvojčátka. „Freya byla jejich milující starší sestřička. Její rodiče Chris a Elise jsou ti nejmilejší lidé, jaké znám. Jsou to hrdí lidé a dělají, co můžou, aby pokryli své náklady, ale na tragédii takového druhu prostě nemůže být nikdo připravený,“ napsala Naomi a otevřela pro nešťastnou rodinu veřejnou sbírku na webu gofundme.com.

Lidé, které dojal smutný příběh, za krátký čas překročili potřebnou sumu více než dvojnásobně. Rodičům nešťastné holčičky to snad pomůže překonat těžké období, kterému čelí.

 

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání