Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pasažér EasyJet nahlásil bombu na palubě, aby stihl let za snoubenkou

Zamilovaný muž nahlásil bombu v letadle. Nestíhal svůj spoj za snoubenkou
Zamilovaný muž nahlásil bombu v letadle. Nestíhal svůj spoj za snoubenkou  (Autor: Crown Prosecution Service/Reuters)
Autor: DH - 
19. ledna 2020
05:21

Zaslepila ho láska? Nejspíš ano, protože Rashidul Islam (32) tohle při smyslech jednoduše udělat nemohl. Muž Londýna totiž nahlásil, že je na palubě letadla mířícím do Marakéše bomba, protože doufal, že to pozdrží odlet spoje, který kvůli dopravním komplikacím nestíhal. Mermomocí se totiž snažil dostat za snoubenkou. Teď za to dostal trest 16 měsíců za mřížemi.

Dvaatřicetiletý Rashidul Islam mířil 4. května loňského roku ze svého bytu v severním Londýně vlakem na letiště Getwick, ale něco se pokazilo a souprava zůstala na cestě stát kilometry od jeho cíle, uvedl Daily Mail. Muž začal tušit, že pravděpodobně nestihne letadlo, v němž ale zoufale potřeboval sedět.

Chtěl vidět snoubenku

Proč? Inu, říká se, že za vším hledej ženu, a ani tento případ není výjimkou. Islam totiž potřeboval stihnout let do Marakéše, kde na něj už čekala natěšená snoubenka. Proto muž nejprve zkusil let stihnout pomocí taxi, ale když pochopil, že ani v něm si dík odpolednímu provozu nepovede lépe, zvedl telefon a vytočil tísňovou linku 999.

„Let EasyJet 8897 odlétá za 40 minut. V tom letadle může být bomba. Musíte let odložit, zastavit to hned teď,“ řekl nepochopitelně rozrušený milovník, a jak si přál, tak obsluha letiště učinila a nechala k nelibosti 147 cestujících celé letadlo vyklidit.

Osudné telefonní číslo

Islam díky svému kroku dorazil na letiště skutečně v době, kdy letadlo ještě bylo na zemi, ale bohužel, měl jeho plán malou trhlinku. Byl jí fakt, že stejné číslo, z jakého volal na tísňovou linku, měl nahlášené i na údajích k letence, a proto na něj policie při vyšetřování události velmi brzy přišla a ještě u brány ho zadržela.

Muž ihned policii přiznal, co provedl, a sdělil také, že tak učinil, protože chtěl za každou cenu vidět svoji snoubenku a nemohl si dovolit platit za další let. Jeho spolucestujícím přitom letištní kontrola znovu prohlédla kufry a oni mohli s tříhodinovým zpožděním odletět.

Soud ho poslal do vězení

Pro Islama ale zmeškané letadlo a pozdější sladká odměna v Marakéši nebyl zdaleka největší trest. Hříšník totiž před několika dny stanul před soudem, a i když vyjádřil nad svým chováním velkou lítost, nebylo mu to nic platné. Soudce mu zakázal vstup na letiště v Getwicku a navíc přidal 16 měsíců za mřížemi.

„Podání nepravdivé zprávy o bombě v letadle způsobilo nejen velké výdaje a zpoždění letu, ale také způsobilo velký strach,“ uvedl soudce. Co je ovšem horší, Islam na sebe nezodpovědným jednáním strhl takovou pozornost, že ho policie ještě nařkla z praní špinavých peněz. Soud mu tak napařil dalších 42 měsíců odnětí svobody. Svatba se snoubenkou se tak bude muset odložit.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání