Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Opilá matka porodila dítě se 3,5 promile: Novorozenec zemřel

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: istock)
Autor: DH - 
18. ledna 2020
18:37

Těsně před Vánoci roku 2019 porodila v Polsku žena předčasně své dítě, které mělo v krvi více než 3 promile alkoholu. Na svět přitom přišlo už ve 28. týdnu těhotenství. Žena do porodnice dorazila údajně zcela opilá. Její dítě boj o svůj krátký živůtek bohužel prohrálo.

Novorozenec přišel na svět ve městě Nowy Dwor Mazowiecki, které leží ve varšavském vojvodství na severovýchodě od hlavního města Polska. Jeho matkou byla čtyřiačtyřicetiletá žena, která do tamní porodnice dorazila totálně „namol“, což na ní prý bylo hned zprvu rozpoznatelné. V krvi měla tři promile.

Bohužel, její stav se fatálně podepsal na dítěti, které mělo díky tomu, že od matky přejímalo tekutiny, v krvi ještě o půl promile alkoholu více a muselo být ihned transportováno do nemocnice ve Varšavě, kde posléze lékaři bojovali o jeho život. Marně. Takové množství etanolu je nebezpečné i pro dospělého člověka, natož pro miminko.

Případem se už v prosinci začala zabývat polská policie, která ženu okamžitě začala stíhat, ona však nejevila známky zájmu o spolupráci se státními orgány. Vyšetřovatelé zprvu vše řešili jako ohrožení dítěte, ale když přišlo o život, pravděpodobně přehodnotí svůj úsudek. Za původní obvinění jí hrozilo i pět let za mřížemi, teď to může být mnohem více.

sorgedoktor ( 18. ledna 2020 20:03 )

Ja si teda myslim, zer kdfyz se to bude posuzovat...Budsou urcite nejake okolnosti, kztere k tomu vedly

michalmazg...@... ( 18. ledna 2020 19:07 )

Dítě je opilé víc než matka a to jsou jatka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání