Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Hasiče Tomáše brutálně napadli v Děčíně: Zaútočili na něj kusem betonu

Brutální útok v Děčíně. Mladíci hodili po dobrovolném hasiči kusem betonu
Brutální útok v Děčíně. Mladíci hodili po dobrovolném hasiči kusem betonu  (Autor: Reprofoto: TV Nova)
Autor: DH - 
18. ledna 2020
20:26

Policie v severočeském Děčíně vyšetřuje velmi brutální útok na Tomáše, na kterého měli dva pachatelé zaútočit s pomocí kusu betonu. Muž skončil s několika zlomeninami v nemocnici. 

Tomáš Belica (28) je profesionální řidič a také dobrovolný hasič. Rád pomáhá lidem, teď ale potřeboval pomoct sám poté, co ho na děčínském sídlišti v Boleticích napadli dva mladíci. „S tím prvním jsme se pořád o něčem dohadovali a najednou z ničeho nic přilétla betonová tvárnice,“ popsal Tomáš pro FTV Prima.

Mladý muž skončil v nemocnici na chirurgii. Od práce si po útoku bude muset dát chvíli pauzu, v hasičárně ho kamarádi také nějaký čas neuvidí. „V obličeji mám tři zlomené kosti. Podle paní doktorky mám jednu poblíž oční jamky a dvě v lícní kosti,“ doplnil muž, který tuší, že útok vzešel ze starých sporů, k nimž došlo během silvestrovského večera. Mladíci si prý přišli vyřešit účty za to, že je Tomáš údajně okřikl, aby přestali házet petardy na chodbě panelového domu.

Případem se teď zabývá kriminální policie. „Oznámení o incidentu v Boleticích jsme přijali. Nyní probíhá prověřování a z těchto důvodů nemůžeme poskytnout bližší informace,“ sdělila FTV Prima mluvčí policie Pavla Kofrová.

Oba „hrdinové“ po útoku utekli, ale místní prý dobře vědí, o koho se jedná. Dotyční jsou údajně členové skupinky mladíků, kteří už delší dobu kazí lidem na sídlišti život. Tamní obyvatelé se tam prý už bojí i vycházet z domu, třeba vyvenčit psa. „Necítíme se tam bezpečně, věčně nás tam někdo slovně napadá, některé i fyzicky,“ řekla Primě žena z Boletic. Magistrát města Děčín je ale proti. Údajně jsou podobné útoky ojedinělé.

Co se útočníků týče, podle posledních informací FTV Prima nebylo ani jednomu z nich osmnáct let, a proto jim žádný tvrdý trest pravděpodobně nehrozí.

vlkDC ( 19. ledna 2020 08:40 )

Ta pravda a láska tady vítězí již od devdesátého roku, nebo snad ne?

vlkDC ( 19. ledna 2020 08:36 )

Děčín- Boletice bych přirovnal k Janovu nebo k Chánovu, určitě to byla férovka jak vyšitá, za komoušů makaly a dnes se jenom flákají a naše zřízení jim jde na ruku. Docela to vypadá že jsou zákonem chráněný protože nikdo si nedovolí to co oni. Stačilo mě jejich chování na pracáku, jak tam na tu paní řvali to by si nikdo jiný nedovolil, a co se stalo, NIC, jsou přece chráněný!

PavelSki ( 18. ledna 2020 22:21 )

"Magistrát města Děčín je ale proti. Údajně jsou podobné útoky ojedinělé".

Proti komu/čemu? Proti slušným lidem????

Úředníci by potřebovali na p__el a k lopatě, nechť tam pustí ty, co s tím něco umí udělat.

Styďte se, ouřadové!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání