Hostem plesu byl olympijský šampion z Londýna 2012 v moderním pětiboji David Svoboda, který potvrdil, že jeho disciplína bude mít v Tokiu talentované představitele. „Mám hned dva nástupce, nedávno ještě juniora Martina Vlacha, ten byl bronzový na mistrovství Evropy v loňském roce. Dále Jan Kuf, který byl předevčírem na operaci menisku a doufám, že se rychle dostane zase do formy,“ řekl.

Video
Video se připravuje ...

Tématem brněnského plesu olympioniků a sportovců byla olympiáda v Tokiu. Markéta Malá

Medailové naděje

Mistryně světa a bronzová medailistka z Olympiády v Atlantě z roku 1996 Šárka Kašpárková odhadla, že Česká republika si z Tokia přiveze šest až osm medailí. „Jsem napjatá, jak se bude našim atletům dařit. Želízek v ohni je několik. Vnitřně strašně věřím a velmi přeji Barboře Špotákové, aby ukončila kariéru ziskem olympijské medaile. To je můj tip a má touha,“ usmívala se Kašpárková.

Jaké medailové naděje mohou vzejít z Brněnského centra sportovních nadějí, které podporuje talenty z jihomoravského kraje? „Lezec Adam Ondra a střelci Jakub Tomeček a Barbora Šůmová na olympiádu pojedou. Naděje jsou u dalších – jachtaře Ondry Teplého, badmintonisty Adama Mendreka, dráhařů, šermíře Alexe Choupentiche, zápasnice Adély Hanzlíčkové i karatistky Verči Miškové,“ potvrdila PR Kateřina Fantová

Areál sportu

Plesu se účastnila i primátorka města Brna, která přítomné hosty potěšila  plány na stavbu sportovně rekreačního areálu v nevyužité oblasti u pavilonu Anthropos v brněnských Pisárkách. „Plánujeme zde areál, který bude navazovat na koupaliště Riviéra, nevyužívaná lokalita bude sportovně rekreačním prostorem,“ řekla primátorka.

Fotogalerie
8 fotografií