Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Natálku s dcerkou (†5) uvařilo zaživa prasklé potrubí s párou a horkou vodou: Marie (34) bojuje o život

Aktualizováno -
20. ledna 2020
11:20
Autor: ČTK, yks - 
20. ledna 2020
10:34

Při havárii potrubí s horkou vodou zemřelo ve sklepním hostelu v ruském Permu pět lidí a dalších šest utrpělo popáleniny. Mezi oběťmi je i dítě. S odvoláním na záchranné složky o tom v pondělí informovala agentura AP.

Malá ubytovna nižší cenové kategorie, kde se neštěstí v noci na dnešek odehrálo, se nachází v přízemí a ve sklepě obytného domu v Permu na východě evropského Ruska.

Staré horkovodní potrubí, které podle ruských médií pocházelo z 60. let 20. století, prasklo a začala z něj unikat pára a horká voda. Pokoje ve sklepě nemají okna, oběti tudíž neměly kudy utéct.

Voda doslova uvařila zaživa 5 lidí a další poranila. Všechny oběti byly podle úřadů hosté. Vzhledem k tomu, že nedaleko se nachází nemocnice, jednalo se patrně převážně o pacienty a o jejich příbuzné.

Jednou z obětí se stala i Natálie Šacová (†43), která do Permu přijela se svojí 5letou dcerkou Jekatěrinou na kontrolu po operaci. Bohužel ani jedna z nich už se domů nevrátí. Právě Jekatěrina se stala jedinou dětskou obětí neštěstí

Další tři ze zraněných museli být převezeni do nemocnice s popáleninami. Dvě oběti zůstávají v kritickém stavu. Jednou z nich je Marie Užegovová, jejíž manžel Oleg při hávárii rovněž utrpěl zranění.

Záchranáři byli na místě po deseti minutách, policie nyní neštěstí vyšetřuje jako trestný čin z nedbalosti.

Video  Prasklé potrubí v ruském Permu zavinilo smrt 5 lidí.  - Ministerstvo pro mimořádné situace Permského regionu
Video se připravuje ...

„Hostely by neměly být ve sklepech, kde se nachází veškeré potrubí,“ uvedl v souvislosti s neštěstím člen Rady federace, horní komory ruského parlamentu, Oleg Melničenko. Loni parlament zakázal otevírat nové hostely nebo hotelové pokoje ve sklepních prostorách a podle Melničenka by zákonodárci měli zvážit, zda takovéto ubytovávání nezakázat úplně.

luklovah ( 20. ledna 2020 19:46 )

Rusko tam je život jak 15 století.Hrůza chudáci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání