Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Janě se zakousl do ňadra pes: Kvůli zranění musela přestat kojit dceru!

Československý vlčák.
Československý vlčák.  (Autor: Blesk.cz - Martin Přibyl)
Autor: shp - 
21. ledna 2020
17:36

Na hororový běh nikdy nezapomene maminka Jana M. (36). O Vánocích ji při sportování v obci Vráž u Berouna napadl československý vlčák. Zvíře se jí zakouslo do ňadra a nechtělo pustit. Když se ze sevření dostala a byla převezena do nemocnice, lékaři zjistili, že jsou rány na prsu příliš vážné a nehojí se. Žena kvůli nim musela přestat kojit svou dceru.

Byla jsem se vyklusat a před sebou jsem uviděla asi patnáctiletého kluka. Měl sluchátka na uších a mobil v ruce, tak jsem raději přešla do kroku. Kluk se mě nelekl, přesto mi jeho pes najednou vyskočil po krku. Jak jsem ucukla, zakousl se mi do levého ňadra a srazil mě na zem,“ popsala Jana útok webu iDnes.cz.

Chlapci se podařilo psa stáhnout k sobě až po několika desítkách sekund. Maminka se velmi bála, že o prs přijde, a proto držela útočícímu zvířeti tlamu, aby neskouslo. „Kluk psa ani nepotrestal, jen se mě zeptal, zda jsem v pohodě,“ pokračovala ve vyprávění Jana. Děsivý incident potvrdila i středočeská policie.

Policie útok potvrdila

Policisté obvodního oddělení Beroun přijali oznámení o útoku psa na ženu. Poškozená žena ve věku šestatřicet let dne 25. prosince 2019 předbíhala jdoucího chlapce se psem na stezce v lesním porostu u nedalekého hřbitova v obci Vráž. Na místo si poškozená zavolala zdravotnickou záchrannou službu a byla převezena k ošetření,“ řekla její mluvčí Šteinerová.

Útok přinesl nebohé ženě zásadní zdravotní komplikace. Kvůli zraněním měla problémy s kojením dcery, která se narodila jen před pár týdny. Bolestivé rány se Janě vůbec nehojily, proto jí lékaři doporučili, aby přestala kojit. Pro novopečenou maminku to znamenalo o další starost navíc.

Přes bolest nemohla kojit

Na chirurgii v Berouně mě ošetřili a zašili dvě hluboké rány, ale druhý den je opět otevřeli, protože z ran vytékal tkáňový mok a mléko. Rána se zanítila a nemohla jsem přes bolest ani kojit dceru. Druhého ledna jsem se dostala do mamologické poradny, kde mi doporučili léky na zastavení laktace,“ okomentovala žena děsivé chvíle.

Portálu si také postěžovala na postup policie. Podle ní s ní nechtěli napadení zpočátku vůbec řešit.  „Z chování policie jsem měla velmi špatný dojem. Musela jsem se doslova domáhat svých práv, nechtěli ani sepsat moji výpověď,“ vysvětlila Jana. Strážci zákona jí pak údajně řekli, že majitelé psa se s ní chtějí vyrovnat mimosoudně.

Napadená: Nikdo se mi neomluvil

Jenže do dnešního dne (20. ledna, pozn. red.) se mi ale nikdo neozval, ani se mi nikdo neomluvil,“ uzavřela ztrápená maminka. Nakonec kvůli tomu podala na majitele trestní oznámení. Snad se její zdrav brzy zlepší, aby si mohla naplno užívat slasti i strasti mateřství.

europa ( 12. února 2020 05:16 )

mrkevmrkev ( 11. února 2020 21:13 )

Prej, jdu se vyklusat. S prsama plnýma mlíka. Kluk na psa nedával pozor, nepíše se, jestli ho měl na vodítku, a košík na tlamě neměl, navíc se mu nevěnoval.
Čevéčka jsou dost ostří psi, takže vždycky náhubek. Chyby na obou stranách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání