V seriálu trojice mužů popravila lichváře kvůli penězům. Jeho tvůrci dokonce použili i reálnou přezdívku muže z Bohumína – Drak. Jak se případ skutečně stal?

Dvojnásobná vražda se stala v únoru 2013. Lumír Moric (†45) s komplici Michalem Zágorou (45) a expolicistou Jiřím Bohdálkem (62) zavraždili manželský pár. Následně ho zakopali v garáži a těla zabetonovali. Vše kvůli dluhům.

Se zavražděným se znal Bohdálek, který ho vylákal pod záminkou obchodu. Moric se Zágorou ho napadli, spoutali a převezli do pronajaté garáže. Tam ho zastřelili a tělo hodili do vykopané jámy. Ukradli asi 230 tisíc.

„Byla to poprava. Při popisování jejich činů někdy docházejí slova. Kam jsme to došli? Někde na Sicílii nebo do Jižní Ameriky?“ řekl soudce Miroslav Mucha, který udělil Moricovi doživotí. Jeho komplic Zágora dostal 30 let a Bohdálek 27 roků.

Co je v seriálu jinak?

I třetí díl měl upravená fakta. Dva ze zločinců nechali tvůrci zemřít před uzavřením případu. Vrahem se podle scénáře stal bývalý celník, který stejnou zbraní zavraždil i svého komplice.

Druhý komplic zahynul při autonehodě, když ho pronásledovali policisté, kteří pak zjistili, že celník poškodil brzdy svého komplice. Pravdivý není ani krkolomný vztah s dcerou. Ten byl ve skutečnosti skvělý.

Fotogalerie
37 fotografií