Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jana Doleželová: Plavat jsem byla ještě den před porodem

23. ledna 2020 | 06:00

Jíst kvalitně, hýbat se, spát jako dudek a být v pohodě. To je podle bývalé královny krásy, modelky a lékárnice Jany Doleželové (38) recept proti nemocem. V rozhovoru prozradila, jak krmí svou rodinu, jak si udržuje figuru a jestli má smysl jíst doplňky stravy.

S jakou nemocí jste se naposledy potýkala?

Naštěstí, a musím to zaklepat, mě kromě běžných viróz a nachlazení zatím zdravotní neduhy netrápí. Samozřejmě chřipka, viróza, nachlazení – to jsou potíže, které řeším samoléčbou. Antibiotika jsem měla naposledy před patnácti lety.

Jak je to možné?

Sázím na prevenci – předcházení nemocem. Řeším to pomocí vitaminu C, zinku a echinacey v době chřipek. Další důležité věci jsou vyvážená strava s dostatkem vitaminů a antioxidantů, dostatek spánku a samozřejmě také klid v duši. Každý z nás ho přitom docílí jinak. Někdo sportem, jiný pobytem v přírodě nebo časem stráveným s rodinou. Je přitom důležité najít si ten správný způsob, umět vypnout a dobít baterky.

Doporučujete, coby lékárnice, dodávat tělu doplňky stravy? Existují nějaká doporučení, jak je užívat?

Doplňky stravy volím jen od osvědčených značek s letitou tradicí. Věřím na podporu imunity v době chřipek nebo na vhodně zvolené doplňky stravy pro těhotné ženy. Ale nic se nemá přehánět. Není potřeba zobat hromadu tablet, ale spíše věnovat pozornost kvalitní stravě.

Co tedy jíte pro své zdraví?

Ráda nakupuji na farmářských trzích, na zahradě jsem si vysadila pár

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...