Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Uprchlý vězeň se dozorcům vysmál: Poslal jim pohlednici z Thajska

Autor: ČTK - 
23. ledna 2020
07:56

„Pozdravy z Thajska,“ stojí podle belgických médií na pohlednici zaslané do věznice v severobelgickém Turnhoutu. Autorem je 26letý Belgičan marockého původu Oualid Sekkaki, který z ní v prosinci spolu s dalšími čtyřmi spoluvězni uprchl.

Nečekanou pohlednici s pozdravem z Thajska obdrželi zaměstnanci belgické věznice Turnhout, která stojí nedaleko Antverp. Poslal jim ji Oualid Sekkaki. Ten z přísně střeženého objektu uprchl už v prosinci. O případu informoval belgický list Het Laatste Nieuws.

Sekkaki je jediný, kterého se zatím nepodařilo dopadnout. Tři další trestance zadrželi krátce po útěku ještě v Belgii, čtvrtého na počátku ledna v Nizozemsku. List De Morgen s odvoláním na svůj zdroj z vězení uvedl, že Sekkaki uprchl zřejmě proto, že se bál vydání do Maroka.

Podle Het Laatste Nieuws do věznice dorazila z Thajska celá obálka. V ní byla kromě pohlednice také Sekkakiho vězeňská legitimace.

Sekkaki si v Turnhoutu odpykával trest za účast v přestřelce v létě 2015. Belgie na něj po útěku vydala mezinárodní zatykač.

Oualid Sekkaki je mladším bratrem Ashrafa Sekkakiho, kterému se v Belgii přezdívá „král útěků“. V roce 2009 uprchl z vězení v Bruggách pomocí vrtulníku.

pajato73 ( 23. ledna 2020 10:51 )

ty vole co hulis???? spletl sis stranku??

Tubera ( 23. ledna 2020 08:40 )

Cigaretový kouř je dynamickým komplexem více než 4000 plynných i pevných látek vzniklých nedokonalým spalováním cigaret. Obsahuje 43 prokázaných karcinogenů (mezi nejznámější patří dibenzantracen, benzo-a-pyren, dimetylnitrosamin, dietylnitrosamin, vinylchlorid, hydrazin, arsen, kadmium[1]) dále velké množství kokarcinogenů, promotorů nebo suspektních karcinogenů, mutagenů, alergenů a toxických látek. Dále je bohatý na oxid uhelnatý. V kouři se také zároveň nachází malé množství těžkých kovů, kyanovodíku a pro tabákový kouř specifické nitrosaminy.[2] Zároveň tabákový kouř obsahuje také radioaktivní látky (Polonium 210, Olovo 210) díky nimž se plíce silného kuřáka který vykouří 2 krabičky denně ozáří jako při rentgenu plic už za 6 dní.ZAPALTE SI

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání