Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

„Kanibala“ z Prostějovska chtěl dav lynčovat: Prý jim snědl dítě!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
23. ledna 2020
14:15

Obyvatelé jedné obce na Prostějovsku podezírali svého souseda z kanibalismu a mysleli si, že jim snědl příbuznou (16). Rozhodli se proto, že si to s ním vyříkají pěkně zblízka! Zachraňovat ho musela policie! 

Tohle opravdu nechce nikdo zažít! Na dvě desítky osob se sešly před domem nešťastníka, který měl podle nich černé svědomí, a obvinily ho mimo jiné i z toho, že snědl 16letou členku jejich rodiny! „Vyděšený osmapadesátiletý muž oznámil, že se u jeho domu shromáždily asi dvě desítky osob, mužů, žen i dětí, které na něho pokřikovaly, ať jim vrátí příbuznou. Během vytrvalých verbálních útoků byl dokonce obviněn, že dívku snědl,“ popsal mluvčí policie František Kořínek. 

Muž, obviněný sousedy z kanibalismu, ale trval na tom, že se zmizením šestnáctileté dívky nemá nic společného! Policie usoudila, že se jednalo o rodinu dívky, která tentýž den nahlásila zmizení dívky. Všechno začalo velmi nenápadně. Rodina dívku (16) vyslala do sousední obce pro brambory. Nejspíš však neměli drobné a dali jí dva tisíce v hotovosti. Když zmizela, pojali strašné podezření!

Teprve později vyšla najevo pravda. „Do obchodu (...) dívka nedorazila, protože se rozhodla odjet ke svým příbuzným na Slovensko. Tam ji také slovenští kolegové vypátrali a potvrdili, že se nestala obětí trestné činnosti, tedy ani kanibalismu,“ uvedl Kořínek.

Policisté celou nepříjemnou záležitost zadokumentovali jako podezření z přestupku proti občanskému soužití. Jak uvedl mluvčí, věc ke konečnému dořešení postoupili k příslušnému správnímu orgánu. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání