Rock for People patří k nejzavedenějším a nejznámějším hudebním festivalům v České republice. V roce 2020 ovšem neproběhne ve svém obvyklém termínu, ale už o dva týdny dříve. Má to ovšem dobrý důvod. Festival se tak přizpůsobil termínu turné kapely Green Day, která se tak stala největším lákadlem letošního ročníku. Společně s sebou zároveň přivezou další hvězdy světové hudby.

Kdy a kde bude Rock for People 2020

Rock for People 2020 se bude konat už od 18. do 20. června. Tradičně přitom probíhá první víkend v červenci. K posunu měli ovšem pořadatelé festivalu dobrý důvod. Vzhledem k přizpůsobení se turné kapely Green Day tak festival získal hned tři světové headlinery.

Festival se bude opět konat na letišti v Hradci Králové. To návštěvníkům i kapelám nabídne dostatek prostoru. Pro ty, kteří neradi přespávají ve stanovém městečku, má toto umístění navíc další výhodu. Areál letiště totiž leží pouhé dva kilometry od centra města.

Kdo bude na Rock for People 2020

Díky skoku v kalendáři o dva týdny dopředu se mohou fanoušci těšit na nabitý program. Největší hvězdou festivalu se díky tomu mohla stát kapela Green Day, která přijede v rámci své Hella Mega Tour. Společně s nimi přitom dorazí i kapely Fall Out Boy, pro kterou půjde o českou premiéru, a Weezer.

Tím ovšem výčet zahraničních hostů nekončí. Fanoušci se mohou těšit i na kapely jako SUM 41, The Pretty Reckless nebo P.O.D. nebo rappera Machine Gun Kelly. Z Japonska pak dorazí jedna z tamních nejúspěšnějších rockových formací Man With a Mission.

Českou a slovenskou scénu pak zastoupí například kapely John Wolfhooker, Vypsaná fixa a další.

Program festivalu Rock for People 2020

Přesná podoba programu zatím není známá. Organizátoři ovšem už v zimě oznámili, které kapely zahrajou v jednotlivých dnech. Fanoušci, kteří se na festival chystají kvůli jediné kapele tak mohou už dnes kupovat i jednodenní lístky.

Hned ve čtvrtek se na festivalu představí například kapela The 1975 nebo rapper Machne Gun Kelly. Z lokálních interpretů se pak lidé mohou těšit na Gaia Mesiah nebo Horkýže Slíže.

V pátek se potom představí největší taháky festivalu. Fanouškům zahrají americké kapely Green Day a Weezer. K těm se zároveň přidají The Prety Reckles nebo De Staat. Z českých a slovenských luhů a hájů pak vystoupí zpěvačka Lenny nebo kapely Vypsaná fixa nebo Wohnout.

Poslední den festivalu se potom odehraje za zvuků Fall Out Boy a SUM 41 nebo P.O.D. Kromě toho se představí i japonští Man With a Mission. Českou scénu zastoupí kapela John Wolfhooker.

Po vstupenkách se zaprášilo

Běžné vstupenky na tři dny jsou již vyprodány. Zájemci o VIP vstup si musí připravit 5490korun. Organizátoři přitom vstupenky prodávali v několika vlnách. První, ve které bylo v prodeji 8 000 vstupů, byla vyprodána za pár minut.

K dispozici jsou i jednodenní vstupenky. Ty jsou v současnosti ovšem k dispozici už pouze na čtvrtek a sobotu. Ti, kteří plánují bydlet ve stanovém městečku, si musí připravit ještě 750 korun na osobu.

Fotogalerie
4 fotografie