Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Mladá tanečnice se doma předávkovala: Její rodina jí vzdává hold

Autor: jžk - 
6. února 2020
23:59

Talentovaná skotská dívka Niamh Lemoine-Dreverová (†17) si sáhla na život ve čtvrtek 16. ledna, když se předávkovala v domě své rodiny v Dunbaru. Byla udržována na přístrojích v kómatu až do neděle, kdy se ji rodina rozhodla odpojit. Zlomená matka se rozhodla uctít dceřinu památku a vysílá do světa jasný vzkaz: Nepodceňujte deprese svých dětí!

Bylo jí teprve sedmnáct. Niamh byla šampionkou v tanci a horlivou podporovatelkou LGBTQ+ komunity. Její maminka Sevy Lemoine-McGinnesová ji popsala jako člověka, na kterou se musely brát ohledy. „Chvíli byla veselá a zapálená a v další ji přemohl smutek a vypadala zmučeně,“ řekla o její komplikované povaze pro portál Scotsman, který o kauze informoval.

Kritického dne vypadala rozdováděná a šťastná. Nikdo však nevěděl, co se odehrávalo v dívčině nitru. Po předávkování se jí zastavilo srdce, proto ji lékaři napojili na přístroje. Letecky ji přepravili do Královské nemocnice v Edinburgu, kde ji udržovali při životě až do neděle a pak byla odpojena od přístrojů. Pohřeb je naplánovaný na 31. ledna.

Od blízkého rodinného přítele se dozvěděli, že byla dívka šikanována. Údajně se musela sama vyrovnávat s pomluvami, stejně jako mnoho dalších dětí po celém světě. „Ty děti bojují s tolika různými faktory, které si ani neumíme představit. Ať už je to kvůli jejich vzhledu, jejich pocitům, se kterými se neumí vyrovnat, způsobům šikany.. je toho tolik,“ dodává Sevy pro portál s tím, že by sebevražedné sklony u dětí neměli jejich rodiče podceňovat.

Nejsi sám

  • Sebevraždy se dotýkají lidí po celém světě ve všech sociálních skupinách.
  • Podle studií českého statistického úřadu muži páchají sebevraždu až čtyřikrát častěji, než ženy. 
  • Při zpozorování sebevražedných sklonů u sebe či blízké osoby se můžete obrátit na Linku bezpečí, která je až do 26 let zcela zdarma. Zkušené asistenty najdete na webových stránkách linkabezpeci.cz či telefonním čísle 116 111.
  • Kompletní seznam nonstop krizových center najdete na http://www.krizova-pomoc.cz/.

Video se připravuje ...
Další videa