Pochod se tradičně koná v několika variantách. Ta nejkratší měří 9 kilometrů, při nejdelší měřící 45 kilometrů už si účastníci trochu prošlápnou boty. Mezi nimi jsou pak ještě dvě trasy ve vzdálenosti 15 a 36 kilometrů.

K orientaci stačí mobil

Zájemce mohou různé trasy přivábit z Klánovic do Úval, Šestajovic, Škvorce, Hradešína nebo do Újezdu nad Lesy – podle toho, kterou si vyberou. Aby bylo sníženo riziko zbloudění, zavedl letos KČT i opatření v rámci tzv. e-tras, kdy si účastníci pochodu budou moci správnost své trasy průběžně kontrolovat skrze mobilní aplikaci, místo toho, aby s sebou nosili papírovou mapu.

Začátky všech pochodů jsou v Klánovicích u železniční stanice, a to v časech od 7:00 do 11:00. Cíl je pak k nalezení v restauraci Smolík nedaleko železniční stanice, kde na účastníky čeká zasloužená odměna. Zájemci musí KČT uhradit startovné, a to v případě nejkratší trasy 5,- Kč děti, 15,- Kč členové KČT a 30,- Kč ostatní. Co se delších tras týče, je to 10,- Kč za děti, 20,- Kč za členy KČT a 30,- Kč za ostatní.