Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

S koronavirem bojuje i tříletá holčička. Aliye selhaly plíce, dýchají za ni přístroje

Autor: ČTK, tsv - 
24. ledna 2020
10:13

Tříletá Aliya Cardoza z americké Kalifonie bojuje v nemocnici o život. Dívenka byla nakažena známější formou koronaviru, do nemocnice byla převezena po kolapsu jedné z plic, kvůli kterému nemohla dýchat. V nemocnici je holčička už od Vánoc, informoval o tom server Foxnews.

Aliya dostává silné léky a doktoři stále netuší, kdy se její stav zlepší natolik, aby mohla nemocnici opustit. Holčička trpí koronavirem, jde ale o známější typ nákazy, než je ta, která se masivně šíří v Číně.

Stav holčičky je vážný. Po kolapsu plic musela být napojena na přístroje, které za ni dýchají. Lékaři a rodina věří, že holčička nákazu přežije. Maminka dívenky založila finanční sbírku na stránce GoFundMe, aby mohla dočasně opustit práci a trávit čas v nemocnici se svou dcerkou.

Do dětské nemocnice v Los Angeles se ročně dostane několik dětí nakažených koronavirem, případy ale dříve nevyvolávaly takto velkou mediální odezvu. Nový typ koronaviru v pěti amerických státech zatím nakazil 500 lidí a 17 z nich usmrtil. Zdravotníci se nyní o viru snaží zvýšit povědomí veřejnosti za účelem zabránění jeho dalšího rozšiřování.

 

 

Zobrazit celou diskusi