Oficiální svatební suvenýry vévody a vévodkyně ze Sussexu již v online obchodě Royal Collection nenajdete! K tomuto kroku bylo přistoupeno v důsledku rozhodnutí prince Harryho a Meghan Markleové odejít z předních postů královské rodiny, vzdát se veškerých povinností, které k tomuto postavení patřily, a dosáhnout „finanční nezávislosti“ – byť to neznamená, že by jim přestaly přicházet peníze například od Harryho otce, prince Charlese (71), anebo dědictví po lady Dianě (†36).

Po svatbě rusovlasého prince a herečky známé ze seriálu Kravaťáci v květnu 2018 byly fanouškům britské královské rodiny z jejich veselky ve Windsoru k dispozici nejrůznější pamětní kousky. Například hrneček na kávu z čínského porcelánu s jemným ornamentem, konvice na čaj nebo dezertní talířky. Mnohé kusy byly ještě před několika málo dny – alespoň podle Daily Mailu – stále k dispozici, nyní ale vyhledávání jakéhokoliv merchandisingu vévody a vévodkyně ze Sussexu nepřinesla na royalcollectionshop.co.uk žádné výsledky.

Poté, co bylo veřejně oznámeno, že si mladí manželé nechali už loni zaregistrovat vlastní obchodní značku Sussex Royal, tedy své vlastní tituly, vyšlo najevo, že jejich „copyright“ se bude vztahovat na celou řadu rozličného zboží. Údajně by mělo jít o více než 100 položek včetně tužek, ponožek nebo třeba záložek do knih. Ochranná registrace má kromě Velké Británie platit také v Austrálii, Kanadě, Spojených státech a Evropské unii. Američtí experti na trh se domnívají, že by Harrymu a Meghan měla jejich vlastní značka vydělat miliardy.

„Řada našeho sortimentu se vyrábí na oslavu určité příležitosti a prodávají se na omezenou dobu,“ uvedla mluvčí Royal Collection Trust. „Řada porcelánu, která vznikla při příležitosti svatby vévody a vévodkyně ze Sussexu, se zkrátka vyprodala.“

Jenže tak trochu opomněla dodat, že například většina suvenýrů, které oslavují sňatek princezny Eugenie (29) s bohatým byznysmenem Jackem Brooksbankem (34), nebo prince Williama (37) a jeho manželky Kate Middletonové (38), se také pravidelně vyprodávají – a přesto se na stránkách stále objevují. Jsou totiž patrně doplňovány. Harry s Meghan se teď musí sami otáčet, aby dokázali zpeněžit svou slávu…

VIDEO: Kam jeli? Princ Harry a jeho Meghan po svatbě naskočili do luxusního jaguáru!

Video
Video se připravuje ...

Kam jedou? Princ Harry a jeho Meghan po svatbě naskočili do luxusního jaguáru! Reuters

Fotogalerie
117 fotografií