Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krkavčí matka nechala vyhladovět syna (16): Vážil jen necelých 12 kilogramů!

Autor: shp - 
24. ledna 2020
17:41

Matka? Spíše tyranka! Elizabeth Estradaová (41) z americké Pensylvánie byla zatčena, protože nechala svého šestnáctiletého syna vyhladovět do tak zbídačeného stavu, že vážil necelých 12 kilogramů a byl na pokraji smrti.

Na děsivý případ se přišlo, když matka vzala svého syna v říjnu loňského roku k doktorovi. Bylo to teprve potřetí, kdy ho za lékařem vzala. Naposledy ho k němu zavedla, když mu byly pouhé tři roky. Zdravotník se při pohledu na dítě samozřejmě zděsil a chlapce zvážil a změřil.

Vážil jako dvouleté dítě

Váha dítěte byla 26 liber (12 kg, pozn. red.) a výška 106 centimetrů. U šestnáctiletého mladíka by to přitom mělo být 60 kg a 152 až 182 cm. Lékař proto zalarmoval policii. Ta krkavčí matku zatkla a obvinila z těžkého ublížení na zdraví a dvou případů ohrožení dítěte. Estradaová byla umístěna do vazby.

Na svobodu se nepodívá, pokud nesloží kauci ve výši v přepočtu 570 tisíc korun. Soud se ženou i nadále pokračuje. Proč se zachovala takto krutě ke svému synovi, je nejasné. Žena je totiž matkou tří dalších dětí, které nejeví žádné známky toho, že by se k nim chovala jakkoliv špatně. Jsou zdravé a nic jim nechybí.

Nikdy nebude zcela v pořádku 

Lékaři týranému chlapci diagnostikovali psychosociální liliputánství. Způsobil ho podle nich stres, kterému ho matka vystavila. Nyní v péči odborníků přibral již devět kilogramů. Kvůli nedostatku jídla však zaostal ve vývoji. Úplně zdravý už bohužel nikdy nebude.

Ewule ( 24. ledna 2020 20:09 )

Svět je fakt plný magorů

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání