Jako jedna z prvních na populární Ples jako Brno dorazila herečka a zpěvačka Anna Slováčková (24). Do společnosti se vypravila i přesto, že bojuje s rakovinou prsu a nedávno přiznala, že právě prodělává chemoterapie. Přesto vypadala báječně a odpočatě a na hlavě měla tmavý turban, aby zakryla hlavu bez vlasů, které si léčba nemoci vyžádala. Během večera se převlékla, protože ji čekalo vystoupení se svým tátou Felixem Slováčkem a jeho bandem.

Anička Slováčková, která bojuje s rakovinou, na plese dokonce vystoupila
Autor: instagram.com

Zajímavé je, že čelenku zdánlivě velmi podobného tvaru zvolila také moderátorka Gábina Partyšová (41), ovšem místo černé barvy zářila její pokrývka hlavy do dálky a ladila se stříbřitými šaty ze stejného materiálu. Loni byla brunetka také mezi pozvanými, ale nedorazila. Možná to mělo co do činění s tím, že tam tehdy její druhý exmanžel Daniel Farnbauer vytáčel v kole těhotnou partnerku, k níž se po rozchodu s Gábinou vrátil. 

Nejen nádhernou postavu v krásných šatech, ale také drahé klenoty od ALO diamonds vystavila v Brně modelka Nikol Švantnerová (27). Ta si dala s přípravou opravdu záležet. Měla ale velkou konkurenci i v dalších přítomných kráskách. Přece jen prstenem se blýskla i módní návrhářka Tatiana Kovaříková. V rudé róbě bez podprsenky se předvedla hvězda Hotelu Paradise Nela Slováková (29) a šperky za milion vynesla i zpěvačka a bývalá hvězda StarDance Tonya Gravesová (50).

Právě divoška Slováková se nejspíš stala neoficální největší pařmenkou plesu. Do postele se dostala kolem páté ráno, kdy fanouškům ještě stihla poreferovat své zážitky. Nejen že s maminkou vyhrály v tombole  (luxusní polštáře), pochlubila se svým šperkem, který ji zdobil celý večer. Dvojici zásnubního prstenu s obřím kamenem a snubáku posetým diamanty za milion a půl však měla jenom půjčený. "Až se jednou budu vdávat, bude to vypadat přesně takto," má jasno Slováková. 

Nikol Švatnerová byla krom výše hodnoty zapůjčených klenotů královnou také parketu, který ovládla s moderátorkou Innou Puhajkovou a svou maminkou Danou, s níž vypadají jako sestry. Dámy si zatančily a zazpívaly s elánem s Elánem, tedy s jeho částí - Patejdlem.

Video
Video se připravuje ...

Nikol Švantnerová to na parketu rozjížděla instagram.com

Video
Video se připravuje ...

Nikol Švantnerová s maminkou vypadají jako sestry instagram.com

Společně ve dvojici dorazili z mnohoženství prý aktuálně vyléčený miliardář Karel Janeček (46) a jeho »kněžka lásky« Lilia Khousnoutdinova(32), kteří se pak spolu tulili na parketu a vlnili do rytmu ploužáku Vašo Patejdla. Fotkami na sociálních sítí se pochlubili až hluboko po půlnoci. Hloubka noční hodiny odpovídala zhruba hloubce rozparku, kterým Lilia vystrkovala nejen na Karla, ale také do objektivu fotografa svou lepou nožku. 

Karel Janeček se svou kněžkou Liliou
Autor: instagram.com

V doprovodu fešného muže se zase blýskla zpěvačka Kateřina Mátlová vystupující coby Kate Mátl (40). Nechyběla ani spisovatelka Bára Nesvadbová (45) v krátkém účesu a sněhobílých šatech. 

Písničky Karla Gotta (†80)

Dostat se na Ples jako Brno není žádná legrace, jelikož lístky se prodraží, dají se pořídit od 8 do 21 tisíc. Organizátoři plesu Tomáš Pakosta a Bedřich Snášel si osatně nejvíce cení důvěry pravidelných hostů, a tak vstupenky ani nejdou do prodeje, jelikož zájemci si je dlouho dopředu rezervují. 

Odměnou jim bylo nádherně vyzdobené netradiční prostředí v bývalé tovární hale Wannieckovy továrny, vytříbená gastronomie a kvalitně sestavený program, letos plný zajímavých vystoupení - například Celeste Buckinghamové (24), Jiřího Korna (70), Vašo Patejdla (65) či Big Bandu Felixe Slováčka (76), který zazpíval i se svými dospělými potomky, synem Felixem mladším (36) a dcerou Aničkou.

Jako bonus byl na programu také Karel Gott Cover Band, kapela, která jako jediná získala Mistrův souhlas vystupovat pod jeho jménem. Zaznít měly tak nezapomenutelné hity oblíbeného zpěváka, který loni v říjnu podlehl akutní leukemii. 

Charita

Nešlo však jen o zábavu. Součástí Plesu jako Brno byla stejně jako loni dobročinná aukce. Ta letošní vynesla 1,5 milionu korun, které poputují na pomoc seniorům a nemocným dětem. Nejvíce vynesla postel Saffron, a to 400 tisíc. Kromě postele se dražil také jet surf, tedy surfové prkno se zabudovaným motorem, za které zájemce nabídl 380.000 korun. Obraz Petra Kvíčaly vynesl čtvrt milionu korun. Dražily se také hodinky z limitované edice od Klenotnictví Hanák, fotografie Jana Saudka nebo šperk Gismondi.

VIDEO: Nemocná Anna Slováčková: Doktoři zdvihli varovný prst! 

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Nemocná Anna Slováčková: Doktoři zdvihli varovný prst! Od čeho ji zrazují? Pavlína Horáková

Fotogalerie
95 fotografií