Nyní má 55 milionů platících uživatelů, čímž téměř dohnal konkurenčního nováčka v podobě Apple Music.

TIP: Apple Music, Spotify, YouTube: Bitva hudebních služeb neutichá, služby bojují o uživatele chytrými playlisty i podcasty

Služba Amazon Music jako taková je poměrně nová a tak jsou aktuální čísla překvapením – firma ji ani nijak agresivně nepropaguje. Celkový počet předplatitelů je dle Amazonu 55 milionů, což je jen o trochu méně, než 60 milionů u Apple Music. Zde se ale jedná o číslo z minulého roku, aktuálně tak zřejmě bude mít Apple již několik milionů navíc. Největší konkurence – Spotify – má pak 113 milionů platících uživatelů.

Oproti konkurenci má ale několik výhod, přičemž jedna z hlavních je větší množství úrovní předplatného. Díky tomu tak může být v některých případech levnější. Základní Music Unlimited stojí 9,99 dolarů (tedy přibližně 230 korun) za měsíc a nabízí neomezený přístup ke kompletnímu katalogu. Jedná se tak o přímou konkurenci právě Apple Music či Spotify. K tomu ale nabízí i Music Unlimited vázané na konkrétní repráček Echo, cena je přitom 3,99 dolaru.

Ke službě mají přístup i předplatitelé Amazon Prime balíku, dostupné mají ale jen cca 2 miliony písniček. Upgradovat pak mohou za 7,99 dolarů. Nejdražší je pak Amazon HD za 12,99 dolarů s vyšší kvalitou přehrávání a nejlevnější je Amazon Music – nic nestojí a placené je reklamou stejně, jako základní Spotify.