Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Srazilo ho auto a přišel o obě zadní nohy. Kocour dostal protézky a lidé ho zbožňují

Autor: jžk - 
27. ledna 2020
18:03

Italský kočičí unikát. Šestiletý kocour Vituzzo měl své paničky zrovna na líbánkách, když se zatoulal do ulic Milána. Tento nevinný výlet se mu stal osudným poté, co jej přejelo auto a museli mu amputovat dvě packy.

Jeho majitelky Silvia Gottardiová a Linda Ronzoniová vždy rády sdílely své životy na instagramu. Od konce prosince 2018, kdy založily samostatný účet svému kočičímu příteli, jejich osudy začalo sledovat přes více než 13 tisíc fanoušků. Kocour Vito je totiž bojovník a stal se první kočkou v Itálii, která má bionické nohy!

Kocoura partnerkám hlídal rodinný přítel, zatímco si užívaly na líbánkách. Bohužel se mu ale ztratil a málem už se ke svým „kočičím mámám“ nevrátil. Když jej vážně zraněného našli, jednu z tlapek mu museli veterináři ihned amputovat. Druhou se pokoušeli zachránit, ale ukázalo se, že už ji stejně nikdy nebude moci používat. Kocourkovi tak amputovali obě a poskytli mu prozatímní nohy. Na přání majitelek ale začali pracovat na trvalejším řešení, pružných protézách s klouby, podobné těm, které používají lidští atleti.

Silvia a Linda byly odhodlány, že Vitovi zajistí normální život, ať to stojí, co to stojí. A povedlo se. Kocour ani ne rok po náročné operaci dokáže běhat, skákat, šplhat po stromech či chodit po schodech. Zkrátka si užívá svůj kočičí život se vším všudy! Na jeho elán se můžete podívat v galerii pod článkem.