Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka popsala život s brutálním akné: Polštář od krve, bolesti a posměšky!

Autor: DH - 
27. ledna 2020
18:42

Pupínky, které bolí každý den, bitvy s depresí, kruté pohledy okolí. S takovými problémy musí denně bojovat dvacetiletá Mariah z Velké Británie. Trpí totiž extrémní formou akné.

Mariah Pearsonová (20) z anglického Somersetu bojuje s akné od svých dvanácti let. Byly roky, kdy to bylo lepší, jiné to bylo zase o dost horší. Kritická situace u ní ale nastala vloni, kdy u ní lékaři objevili extrémně silnou formu akné, často v podobě nepříjemných cyst.

Nevzhledné a především nesnesitelně bolavé pupínky se dívce objevily na tvářích, čele, bradě i nose. Celý obličej měla pokrytý ošklivou vyrážkou. A lékaři netuší proč. „Byla jsem z toho strašně naštvaná, doktoři mi nedokázali vysvětlit, co se stalo,“ popsala britskému listu The Sun.

Dívka se nejprve snažila boláky zakrýt pomocí makeupu, ale to nepomáhalo. Naopak se jen vše zhoršilo, měla podrážděnou kůži a tváře dívku nesnesitelně bolely, proto toho musela po čase nechat. „Bylo to tak hrozné, nemohla jsem na tvář ani sáhnout rukou, natož pak houbičkou s makeupem,“ svěřila se dívka.

„Nemohla jsem si ani umýt obličej. Pokaždé, když jsem se na to snažila sáhnout, tak mě vystřelila nervová bolest do celého těla. O obličej jsem se ale starat musela. Ta agónie byla strašná,“ řekla. Když si šla večer lehnout, ráno se probouzela s polštářem celým od krve.

Špatný zdravotní stav šel bohužel ruku v ruce s pochroumanou psychikou. Mariah začala trpět depresemi, nechtěla chodit ven, do práce ani mezi lidi. Lidé se jí smáli, často měli kruté komentáře. Přišla i o brigádu.

Naštěstí Mariah pomohl lék, který akné zmírnil a nyní je vše o dost lepší. Z domu ale nevychází a čeká, až jí vyrážka úplně zmizí. „Jsem ale určitě o dost šťastnější. Kůže je lepší. Doufám, že zase budu moci žít normální život,“ uzavřela mladá dívka.

halba ( 28. ledna 2020 07:02 )

Chce to hormonalni antikoncepci a kazdy den soulozit.Nejlepe rano v poledne i vecer.

Zobrazit celou diskusi