Tvůrci filmu se rozhodli nic neponechat náhodě. Rozhodně nechtěli připustit to, že by Martha Issová v roli Dany Zátopkové mohla působit, že vlastně neví, co s oštěpem. Proto drobné herečce s typickými kudrnami přihráli trenéra profesionálních sportovců. A jelikož je Rudolf Černý zároveň trenérem Báry Špotákové, dámy se na svých trénincích několikrát potkaly. A nezůstaly u letmého pozdravení.

„Bára se koukala na to, jak házím a když už tam byla, tak mi taky radila. Stala se vlastně rovněž takovým mým koučem,“ pochvaluje si Issová s úsměvem péči, jaké se jí dostalo. Herečka si navíc nemůže vynachválit i lidské kvality dvojnásobné olympijské vítězky. „Bára i Rudolf mi ohromně přirostli k srdci. Za tu dobu jsem si je moc oblíbila a doufám, že se budeme vídat i nadále,“ přeje si herečka, které se náročné tréninky podařilo ustát bez zranění. Připisuje to nejen vedení profesionálů, ale i úlevám, kterých se jí dostalo.

„Myslím, že pan trenér na mě byl mnohem hodnější, než je na své skutečné svěřence. Věděl totiž, že ze mě už toho moc nevymáčkne a tlačit na mě by stejně nemělo cenu,“ přiznává sebekriticky Martha Issová.

Fotogalerie
57 fotografií