Předně pro nahlášení závad na konkrétních lampách. Díky uvedení šestimístného čísla dispečinku Technologií hl. m. Prahy (THMP) je pro městskou firmu, která se stará o veřejné osvětlení, v mnoha ohledech ulehčeno pátrání po závadné lampě. Identifikační čísla stožárů jsou ovšem i zanesena i do databáze složek Integrovaného záchranného systému.

„Použití těchto číselných kódů při komunikaci s operátorem tísňové linky je tak nejvhodnějších a zároveň i nejrychlejší způsob pro lokalizaci, tedy určení polohy v případě mimořádných událostí,“ stojí v radničních Novinách Prahy 2. Nejvíce pomáhají lidem, kteří se kupříkladu nachází v oblastech jim nepříliš dobře známých.

Vandalismus

K tomu je ovšem zapotřebí, aby se na sloupech „nepodepisovali” vandalové. Štítky totiž bývají nezřídka poničené nebo přelepené nějakým plakátem. „Setkáte-li se ve svém okolí s poškozeným štítkem, krytem sloupu nebo samotným veřejným osvětlením, můžete tento podnět předat přímo operačnímu středisku společnosti na čísle 800 404 060 nebo e-mailem na poruchyvo@thmp.cz.“

Fotogalerie
4 fotografie