Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Slavné ženy, které se staly matkami po čtyřicítce. A proč ne?

9. března 2020 | 06:00

Na otázku, kdy je ideální doba na mateřství, je těžké odpovědět. Pro někoho je to ve dvaceti, pro někoho ve třiceti. Tyto slavné ženy se však nebály otálet s těhotenstvím ještě déle, a své první nebo další dítě měly dokonce po čtyřicítce. Dokazují tak, že pokud se na to žena stále cítí, není nikdy pozdě na to, mít dítě. Teď se k nim přidala i někdejší česká vicemiss Alena Šeredová. Jakého názoru jste vy?

Začátkem letošního roku oznámila Cameron Diaz, že se ona a manžel Benji Madden stali rodiči. Jejich rodinu doplnila dcerka s tak trochu zvláštním jménem: Raddix. Herečka se už několik let drží v ústraní, ve filmech nehraje a na společenských akcích ji jen tak neuvidíte, a proto nebyla ani přistižena s těhotenským bříškem. Nabízí se tak otázka, zda jí dítě neodnosila náhradní matka. Ale pokud ne, porodila své první dítě v sedmačtyřiceti letech.

Italce českého původu Aleně Šeredové bude dvaačtyřicet a v červnu se jí má narodit třetí potomek, jejím synům je deset a dvanáct. Psaly jsme o ní TADY. Otcem je miliardář Alessandro Nasi.

Ve světě showbyznysu najdeme hned několik celebrit, které porodily až po po čtyřicítce. Ať už se jim otěhotnět dlouho nedařilo nebo mateřství odsunuly kvůli kariéře, dítě v pozdějším věku pro ně nepředstavuje žádný problém. Mezi další "matky čtyřicátnice" tak například patří herečka Halle Berry nebo zpěvačka Janet Jackson, která své první dítě porodila dokonce v padesáti letech. 

Na další celebrity, které měly dítě v pozdějším věku, se podívejte do fotogalerie:

NÁŠ TIP: Zjistěte, jak jsou na tom Češky. Kde v ČR se s prvním dítětem nejvíce otálí?

 

 

 

Autor: Aneta Valešová, swp