Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Roztomilá liška dostala přes hřbet hokejkou: Nechutné násilí lidi pobouřilo

Autor: chal - 
29. ledna 2020
11:41

Obrovské rozhořčení mezi uživateli sociálních sítí vyvolalo video zachycující řidiče doručovací společnosti, který brutálně udeřil lišku hokejkou. Zvíře tak trestal za jeho drzost – ryšavá šelma si chtěla odnést jeden z balíčků, který se řidič chystal naložit do auta.

Liška dříve platila za plaché zvíře. Dnes už je ale situace jiná, kvůli nedostatku potravy se lišky stahují do měst a člověka už se nebojí. Důkazem je jedinec, který neohroženě přišel takřka na dosah zaměstnanci doručovací společnosti, který zrovna nakládal auto balíky.

Místo úsměvného klipu ale kameraman natočil video, u kterého divákovi do smíchu není. Autor začal natáčet lišku, už když přicházela. „Řekni jí, ať vypadne. Proč se nebojí?“ řekl kameraman kamarádovi.

Liška se zastavila u zásilek, které chtěl řidič naložit do auta. Muž natáčející zřejmě na mobil se snažil zvíře vyplašit. „Liško, uhni! Brácho, ona se nehýbe!“ komentoval.

Liška pak do tlamy vzala jeden balíček a utíkala s ním pryč. Kameraman se tomu začal smát. „Bere ti zásilku,“ okomentoval. Do záběru pak vstoupí řidič dodávky a lišku, která se na moment zastavila, vší silou bouchne hokejkou přes hřbet.

Zvíře poté rychle uteče do bezpečí. Jestli liška utrpěla vážnější zranění, se neví. Podle uživatelů sociálních sítí tak násilná reakce nebyla nutná. Video bylo podle informací britského deníku The Sun zřejmě natočeno v Londýně.

Lišky jsou podle listu v anglických městech přemnožené, tento stav trvá od 80. let. Podle některých výzkumů je údajně ve městech dokonce větší koncentrace lišek na kilometr čtvereční než na venkově. Příčinou je nedostatek potravy ve volné přírodě.

 

motola ( 23. dubna 2020 10:21 )

pitomci jsou všude i v anglii!!

sigmae ( 18. března 2020 22:15 )

darebák

nemocna ( 30. ledna 2020 00:45 )

Liška je krásné zvíře a vůbec není zlá jen se stará sehnat potravu, v lese není co kvůli lidem myslivcům co pořádají hony a zabijí vše co mohou že není v lese nic tak jdou lišky k lidem, u nás chodila liška denně po celé léto a pokaždé odnášela slepici nebo kačenu nebo i husu co se jí podařilo u sousedů vzít a pelášila s tím k doupěti kde na ní čekala mláďata, starala se o ně vzorně a nikoho nenapadlo jí zabít i když pobrala drůbež lidem až myslivci při honu jednu zabili přišla tak o mládě zabijáci hnusní, mají přírodu chránit a né vyvraž-dovat

karambol ( 29. ledna 2020 14:33 )

migrant s hokejkou!!

balin ( 29. ledna 2020 13:50 )

v Anglicku besnotu nemajú

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání