Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadná smrt pěti kojenců: Po desítkách let obvinili z vraždy otce!

Autor: rc - 
29. ledna 2020
18:32

Americký rybář v roce 2007 ze zavlažovacího kanálu v Kalifornii vylovil bedýnku, v níž našel ostatky novorozence. Tamní policie případ začala vyšetřovat, pravděpodobného vraha se jim však podařilo najít až nyní po 13 letech. Tříměsíční nemluvně měl zavraždit jeho otec Paul Perez (57), který podle vyšetřovatelů zabil i své další čtyři děti, jimž bylo méně jak šest měsíců.

Brian Roller se před 13 lety koncem března vydal lovit ke kalifornskému zavlažovacímu kanálu, který je populární mezi rybáři. V tamních kalných vodách se totiž sdružují sumci a kapři. Poté, co Roller nahodil udičku, háček se mu o něco zachytil a rybář po chvíli z bahnitého dna vytáhl podivnou bedýnku. Roller ji otevřel a uvnitř našel deku, do níž bylo zabalené rozkládající se tělo novorozence. V bedně byl navíc kámen, který ji měl udržet u dna.

Rybář hrůzný nález předal policii a strážci zákona v roce 2007 zahájili vyšetřování. Ostatky dítěte předali forenznímu týmu, který zjistil, že se jedná o dítě, kterému mohlo být kolem jednoho měsíce. Zabít ho měl úder tupým předmětem. V případu se však nebylo čeho dalšího chytit a tak trvalo dalších dvanáct let, než se policie znovu pustila do pátrání po vrahovi.

Vloni v říjnu byly provedeny pomocí nové technologie testy DNA, díky nimž se podařilo odhalit identitu nemluvněte. Strážci zákona zjistili, že ostatky patří Nikkovi Lee Perezovi, kterému v době smrti byly pouhé tři měsíce. Později zjistili, že chlapec měl další sourozence. „Bohužel, během vyšetřování jsme zjistili, že Nikko nebyl jediné dítě,“ potvrdil médiím šerif okrsku Yolo Tom Lopezl.

V roce 1992 se ve městě Merced v Kalifornii narodil Kato Allen Perez, který záhadně zemřel o několik týdnů později. V roce 1995 se narodila Mika Alena Perezová, v roce 1997 Nikko Lee Perez a v roce 2001 Kato Krow Perez. Ti všichni záhadně zemřeli, tělíčka tří z nich se však dodnes nenašla. Vyšetřovatelé však věří, že je otec všechny zavraždil. „Nedokážu si vzpomenout na případ tak zneklidňující jako je tento. Neexistuje nevinnější oběť než dítě a bohužel, v tomto případu bylo dětí pět,“ uvedl Tom Lopez. Paul Perez byl obviněn z jejich smrti a zatčen, vinu však odmítá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání