Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Za vraždu exmanželky a jejího milence dostal smrticí injekci: Nedělejte z nás sirotky, prosily jeho děti

Autor: rc - 
30. ledna 2020
18:34

Američan Donnie Cleveland Lance (†65) v roce 1997 zavraždil svou exmanželku Sabrinu Joy Lanceovou a jejího nového přítele Dwighta Wooda mladšího. Za dvojnásobnou vraždu dostal trest smrti a ten byl ve středu vykonán. Lance čekal na popravu dlouhých dvacet let. Popraven byl smrticí injekcí, a to i přesto, že jeho děti žádaly americké úřady o milost.

Lance si před smrtí nepřál pronést poslední řeč, odmítl modlitbu a jako poslední jídlo si poručil dva hamburgery, hranolky, cibulové kroužky a sodu. Stal se třiapadesátým popraveným vězněm v americkém státě Georgia, který dostal smrticí injekci. Na exekuci čekal dvacet let.

Trest smrti dostal Lance za vraždu své exmanželky Sabriny Joy Lanceové a jejího nového milence Dwighta Butche Wooda Juniora. Začátkem listopadu v roce 1997 měl se zbraní v ruce vtrhnout to domu Wooda a dvakrát ho střelit. Svou exmanželku umlátil k smrti.

Policii se ho podle informací britského deníku Daily Mirror podařilo usvědčit díky otiskům jeho bot, které zanechal u dveří domu. Navíc policista viděl Lanceovo vozidlo poblíž Woodova domu. K výslechu se dostavil i otec Sabriny, který uvedl, že Lance osudného večera volal k němu domů a chtěl s ní mluvit. Ona tam však nebyla.

U soudu muži nepomohly ani informace o tom, že svou manželku dlouhodobě týral, a to během jejich manželství i po něm. Lance měl Sabrinu mlátit pěstmi, páskem, vyhrožovat jí zbraní, a dokonce se měl dopustit únosu. Předvolaní svědci uvedli, že Sabrině několikrát vyhrožoval smrtí, pokud se s ním pokusí rozvést.

Během pobytu v cele smrti Lance zůstal v kontaktu se svými dvěma dětmi, které žádaly americké úřady o zrušení rozsudku. „Strávily jsme naše životy s tou obrovskou prázdnotou v našich srdcích, ale alespoň máme našeho otce. Je naprosto nemožné si představit, že by to mohlo být horší,“ napsaly vrahovy děti v dopise určeném odvolací komisi.

Společně s Lanceovým právníkem bojovaly za milost do poslední chvíle. Odsouzencova poprava se dokonce zdržela o dvě hodiny kvůli tomu, že jeho právník na poslední chvíli žádal soud o opětovné projednání jeho případu. Ovšem marně. Pětašedesátiletý Lance byl popraven ve středu ve večerních hodinách ve věznici v americkém městě Jackson ve státě Georgia. 

„Dnes večer byl náš táta zavražděn naším soudním systémem. Což je pokřivené. 9. listopadu roku 1997 byla naše máma zavražděna. Jako jejich děti jsme zničení. Oba naši rodiče byli zavražděni. Procházíme si peklem znovu a znovu,“ napsala odsouzencova dcera Lance Stephanie na sociální síť facebook. „Vše, co mohu říct, je, že je na lepším místě, už žádné mříže, žádné ledové sprchy, ledové pokoje, samotky, nic z toho. Prožil si ve vězení peklo,“ dodala.

pajato73 ( 31. ledna 2020 12:38 )

prej ho zavrazdili.. zub za zub.... a jeste k tomu zavrazdil mamu tech deti, jsou oni normalni??? a ze prej konecne zadne ledove sprchy a pokoj... aaaa­aaaa­aaaa­aaaah­hhhha­aaaa­haha­haha dat ho do Hiltonu, ne???

animka ( 30. ledna 2020 19:48 )

Dobře mu tak. Dostal, co si zasloužil.

Monikay ( 30. ledna 2020 18:49 )

slza mi ukápla... za vrahouna

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání