Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vyparáděný Klaus: Vizážista se zhrozil. Do upnutých gatí si dříve rýpla i Františka

Autor: dp, Jakub Veinlich - 
1. února 2020
05:20

Exprezidentská nehoda. Tak lze popsat „nevhodný“ výběr oblečení Václava Klause (78), které si vzal na rozhovor do slovenské televize. Podle Petra Lukeše z Asociace vizážistů a stylistů by se bývalá hlava státu měla oblékat dle svého věku. Přešlapů měl ale bývalý prezident mnohem víc.

„Lze to popsat jako dobrý pokus o smart casual (neformální styl oblečení – pozn. red.), ale špatná realizace. Ty kalhoty jsou moc úzké a celé to vypadá dost nepatřičně. Což už je ve věku pana prezidenta poněkud směšné,“ řekl deníku Aha! Lukeš.

Zároveň dodal, že je to stejný přešlap, kterého se bývalá hlava státu dopustila v srpnu 2017. Tehdy si totiž Václav Klaus oblékl na tenisovou party „nepatřičné“ džíny. „Já bych řekl, že je to v dost podobné kategorii. Kdyby zvolil volnější střih a normální délku, tak by to k němu vypadalo adekvátně jak věkově, tak i stylově,“ zkritizoval výběr Klausova outfitu vizážista.

Klaus: Brexit už nikoho nezajímá

Václav Klaus si svůj nový „módní výstřelek“ oblékl na rozhovor do slovenské televize, ve které komentoval brexit - tedy odchod Velké Británie z Evropské unie. 

„Myslím, že to téma brexitu dnes není už pro nikoho moc zajímavé. Teď ta Británie takovou svou nedůraznou nejasnou politikou doklopýtala po 3,5 letech k něčemu, co, myslím, trvalo příliš dlouho, a tím zájem kohokoliv o to zmizel. A můj zájem už je opravdu okrajový,“ zkritizoval Klaus Británii, že jí odchod z Unie trval od referenda tak dlouho.

Video  Epicentrum - Klaus 
Video se připravuje ...

Módní přešlap má za sebou bývalý prezident také z léta v roce 2007, kdy vyrazil v upnutých kalhotách a polorozeplých botách na tenisovou párty. Zesnulá módní guru Františka Čížková se tehdy ve svém článku na Blesk.cz s názvem „Krize identity exprezidenta Klause? Parádník na hraně svéprávnosti“ zamýšlela, zda bývalá hlava státu zvládá stárnutí.

„To, co popírá i sebemenší zdání dobrého vkusu, jsou nohy obepínající, štepovanými sámky zdobené, nad kotníky ohrnuté černé ponožky odhalující a kamaše baletního mistra suplující džínsy. Takové kalhoty by na provinčním mejdánku odepsaly i čtyřprocentního jinocha. Natož prestižního prognostika, jenž rozepnutými přezkami bot tragikomickou etudu Faunova pozdního odpoledne dokonal,“ pustila se do Klause Františka Čížková.

„Ach ano, je to sakra šok,“ povzdychla si v závěru svého příspěvku.

Barbarské dovolené

Před necelým rokem měl zase prezident podle mnohých slovní prohřešek. To když označil dovolenou za barbarský přežitek. Tím popudil nejen řadu čtenářů a čtenářek Blesk Zpráv, ale také například šéfa odborové centrály a dost možná kandidáta na příštího prezidenta Josefa Středulu.

Svého výroku se Václav Klaus vlastně dopustil hned dvakrát. V roce 2009 řekl Lidovým novinám ještě coby prezident, že dovolené považuje za „barbaric relic“, a podruhé si na svém trval také loni v dubnu při křtu své čtvrté knihy zápisků z cest.

„To nejsou mé dovolené. Můj názor na dovolené, že to je barbarský přežitek z minulých století, který se omylem zachoval do dnešní doby, ten trvá dál,“ řekl při křtu Klaus. 

Dodnes prý bývalý prezident neuznává ani dovolené svých podřízených, a to i při vědomí svých četných zahraničních, které považuje za ryze pracovní, ale také při pravidelných zimních výjezdech, při kterých rád provětrá nejen na Monínci své sjezdovky.  

„Ti, kteří pracují manuálně, jsou opravdu unavení, a myslím si, že (Václav Klaus) si už ani neumí představit, v jakých podmínkách a s jakou intenzitou práce musí lidé dělat. Myslím si, že by bylo lépe a moudřejší opravdu neprovokovat takovými vyjádřeními, protože to rozhodně není o 21. století. A my se nechceme do nějakého 19. století vracet,“ pustil se do Klause za jeho slova o dovolených, tedy čase na zotavenou a odreagování, šéf odborářů Středula.

faaic ( 3. února 2020 17:00 )

Koho to *** zajíma, co ten narcis nosí?

spania ( 3. února 2020 13:14 )

Bývalý pan prezident celý život chodil v obleku,tak teď chce trochu odlehčit a nosit moderní věci,aby působil mladistvě.Spíš mi na něm vadí,že se v křesle krčí a že už nenosí brýle,bez nich to už není úplně on.Slušelo mu to tak víc.

oldedek ( 3. února 2020 12:08 )

Jó starej zloděj Kikina jak je vidět má stále rád teplo

gabreta ( 3. února 2020 11:22 )

Je mi fuk, co kdo nosí. Ale zajímalo by mne, jakej názor by měl vizážista a Francka na outfit Novotnýho v tangách? Možná by ohřátej vizážista i Francka na starý kolena zvlhla!!

Evka4 ( 2. února 2020 16:07 )

anonym01: To ti věřím, debilní jsi na to dost. Přesvědčuješ nás o tom dnes a denně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa