Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Do babyboxu odložili Tonyho: Kombinéza, růžová čepice a zlatý dukát!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: šim - 
2. února 2020
23:24

Do babyboxu v Olomouci v neděli odpoledne odložil chlapce, který dostal jméno Tony. Je 201. odloženým dítětem. Podle zakladatele babyboxů v Česku Ludvíka Hesse je chlapec zdráv. Do „kolébky“ dostal zlatý dárek!

Jedná se o druhé letošní odložené dítě. Se započetím třetí stovky zachráněných dětí se zakladatel babyboxu Hess ve spolupráci se svými přáteli rozhodl ustavit nový zvyk. Každé odložené dítě od nynějška dostane zlatý dukát z České mincovny. 

„První dukát obdrží Tony, odložený dnes 2. února v časné odpoledne do babyboxu ve FNOL jako 201. Viděl jsem jej na fotografii v elegantní bílé kombinéze a v pruhované fialově růžové čepici, ale dozvědět se, že se jedná o zdravého kluka, mě stálo značné úsilí. Tony, jako už mnohé předchozí děti, se stal předmětem mimořádného utajení“" uvedl v tiskové zprávě Hess.

Tony čeká na nové rodiče a na zlatý dukát v postýlce novorozeneckého oddělení v Olomouci. Ať žije Tony! Ať žijí Jaroslav Černý a Jiří Hrabovský, zastupující Českou mincovnu. A konec konců, ať žijí i pediatři chránící Tonyho identitu!“ dodal Hess.