„Kyjovští policisté přijali oznámení o podezření, že by si mladý muž z Kyjovska mohl sáhnout na život. Obavu o něj projevili rodinní příslušníci, kterým poslal zprávu, že chce ukončit svůj život kvůli dlouhodobějším osobním potížím,“ uvedl mluvčí hodonínských policistů Petr Zámečník.

Do pátrací akce se zapojil i psovod se svým dvouletým rotvajlerem BigBoyem. Pro oba to byl první ostrý zásah.

Nasál stopu a nepustil ji

„V místě bydliště pohřešovaného muže byly nalezeny krevní stopy, které nasvědčovaly tomu, že si skutečně něco udělal. Muž ale nebyl k nalezení,“ líčil Zámečník a pokračoval: „Pes zachytil stopu a nedal se zmást ani nepříznivým počasím. Cestou našel zakrvácený nůž a později i cigaretu, kterou pohřešovaný odhodil.“

Stopu držel stovky metrů. „U starého nepoužívaného dřevníku v polích vypátral a označil nalezenou osobu s krvavým zraněním na krku a rukou,“ prozradil mluvčí šťastný konec pátrání. Nešťastníkovi poskytli muži zákona první pomoc a zavolali záchranáře. „Psovod je po kurzu čerstvě zařazen do služby a mladý pes teprve sbírá policejní zkušenosti. Jejich první zásah přispěl k záchraně lidského života,“ zakončil Zámečník. 

VIDEO: Rozhovor s kynologem Josefem Kaňou.