Od listopadu 2017 měl být Vladimír J. ve vězení - za podvod si má odsedět šest let. „Skutku se dopustil tak, že se s několika komplici naboural do účtu 74letého muže a pěti transakcemi ho připravil o více než dvacet dva milionů korun,“ popsala policejní mluvčí Hana Křížová. Byl na něj vydán i Evropský zatýkací rozkaz, policisté ho ale víc než dva roky nemohli dopadnout. Muž se totiž rafinovaně skrýval, podle policistů mohl být ozbrojený a nebezpečný. Poté, co média zveřejnila policejní výzvu o pomoc při pátrání, ale konečně spadla klec.

„Díky poznatkům od veřejnosti se kriminalistům čtvrtého policejního obvodu podařilo hledaného muže vypátrat. Pohyboval se ve středních Čechách a pod jinou identitou,“ uvedla Křížová.

Zločinec není žádným nováčkem - za sebou má bohatou trestní minulost, několik let už za mřížemi strávil. Odsoudili ho i za vydírání. „Dopustil se ho tak, že v srpnu 2010 naložil spolu s dvěma komplici do kufru osobního automobilu Škoda Superb 49letého muže a odvezl ho proti jeho vůli na předem určené místo v Praze,“ popsala Křížová. Trest za tento skutek ale grázl nedostal - s ohledem na výši trestu, kterou mu soud vyměřil za podvod.