Strážníci nejdřív zraněného muže hledali na Střeleckém ostrově, ale neúspěšně. Pak je napadlo, že sociální pracovnice, která je o zraněném bezdomovci na vozíčku informovala, možná měla na mysli Štvanici. 

Video
Video se připravuje ...

Strážníci na Štvanici pomohli zachránit krvácejícího vozíčkáře. Městská policie Praha

„Po důkladném prohledání prostoru skutečně našla před nepoužívanými toaletami vozíčkáře, podle vnějších znaků muže bez domova. Měl zraněné dva prsty na levé ruce a přes obvaz na jednom z nich stále silně krvácel. Strážníkům popsal, že se zranil při krájení slaniny,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Podle množství krve bylo zřejmé, že se muž řízl opravdu hluboko. Strážníci hned zavolali záchranáře, ačkoliv to vozíčkář odmítal. Jeden ze strážníků jim šel naproti, jeho kolegyně zůstala na místě. 

„Strážnici, která zůstala na místě, muž sdělil, že v prostoru toalet s přáteli bydlí a má tam doklady a bundu. Odjel proto dovnitř, cestou stále komunikoval, ale po chvilce řekl, že mu není dobře a chce si lehnout. Zároveň přiznal, že užívá léky na ředění krve,“ dodala mluvčí.

Najednou se však vozíčkář odmlčel, strážnice se proto hned vydala za ním. Našla ho ležet v tmavé místnosti na staré matraci v bezvědomí! Společně s dalšími dvěma ženami, které celou situaci pozorovaly, položily muže na zem a začaly s masáží srdce. To už na pomoc přiběhl i druhý strážník. „Jakmile muži záklonem hlavy zprůchodnili dýchací cesty, došlo k obnovení samostatného dýchání. Až do příjezdu záchranářů strážníci kontrolovali mužovy vitální funkce, ve chvíli jejich příjezdu se začal z bezvědomí probírat,“ popsala záchranu života Seifertová.

Fotogalerie
3 fotografie