Zmatkující řidič upoutal loni v září pozornost policejní hlídky v Červeném Poříčí na Klatovsku. „Poté, co spatřil policisty, náhle a prudce odbočil v křižovatce, nezvládl řízení, vjel na chodník a narazil do zábradlí,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Strážci zákona záhy zjistili, proč řidiče vyděsila představa, že ho zkontrolují. „V zavazadlovém prostoru vozidla převážel čerstvě oddělenou hlavu od těla jelena evropského s trofejí čtrnácteráka,“ řekla Ladmanová. Muž tvrdil, že trofej je ze zvířete, které legálně ulovil na Sušicku. Jak se ale ukázalo, nebyla to pravda.

Zapomněl, kde hlavu uřízl

Myslivec tak přišel s druhou teorií, jak se mu do kufru fabie hlava jelena dostala. Tvrdil, že našel v lese u Hlavňovic na Sušicku uhynulého statného jelena, kterého nejspíše srazilo auto. Byl i ochotný místo nálezu ukázat, tělo zvířete tam ale nebylo.  Muž tvrdil, že se asi spletl a špatně se zorientoval.

Pytláctví mu tak sice policisté neprokázali, tělo zvířete se nenašlo, ale jako myslivec dobře věděl, že trofej nemá co brát. „Muž si hlavu jelena přisvojil, i když věděl, že zvěř je majetkem uživatele honitby,“ dodala Ladmanová. Škoda je odhadnutá na devět tisíc korun, policisté myslivce obvinili z krádeže.

VIDEO: Jelena musel vyprostit z paroží mrtvého soka hasiči.

Video
Video se připravuje ...

Záchrana jelena v Českých Budějovicích. HZS Jihočeského kraje