Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Čínské prostitutky čelí diskriminaci kvůli koronaviru: Lžou proto o svém původu

Autor: shp - 
6. února 2020
18:01

Koronavirus, jehož epidemie propukla v čínském městě Wu-Chan, neničí jenom cestovní, obchodní a turistický průmysl. Naprosto zdevastoval i erotický byznys – konkrétně prostituci. Jak hlásí sexuální pracovnice z Nového Zélandu, zájem o čínské společnice výrazně poklesl. Zákazníci totiž dávají přednost zdraví před vybitím pudů a pohlavnímu styku s nevěstkami z nejhůře postižené země se vyhýbají.

Se zajímavým zjištěním přišel web New Zealand Herald. Jedna z čínských prostitutek, která při rozhovoru s jeho redaktory chtěla zůstat v anonymitě, prozradila, že si na dvou webových stránkách, kde nabízí sexuální služby, změnila svou národnost. Namísto čínské uvedla raději neurčitě asijskou. Její kolegyně postupují obdobně. Lžou a uvádějí, že pocházejí z Japonska nebo Koreje.

Video  Češi z Wu-chanu přijeli do Nemocnice Na Bulovce  - Blesk: Václav Burian
Video se připravuje ...

Žena uvedla, že i když zlevnila své služby z částky v přepočtu 2700 Kč na polovičních 1350 Kč, stále zájem o sex s ní poklesl během poslední čtrnácti dní o 50 %. Catherine Healyová z organizace Spolek novozélandských prostitutek, prohlásila: „Jde o extrémně znepokojující čas pro sexuální pracovnice.“ Sdružení aktivně varuje prostitutky, aby dodržovaly bezpečnostní a hygienické pokyny Světové zdravotní organizace (WHO).

Klienti se vyhýbají čínským prostitutkám

Byznys jde ke dnu. Nikdy to nebylo tak špatné,“ prohlásila čínská prostitutka, která nabízí své služby na jedné novozélandské erotické stránce. Jde o obyvatelku, která žije na Novém Zélandu již dlouho a osm let nebyla v rodné zemi. Přesto kvůli koronaviru přichází o zákazníky. „Klienti nevidí rozdíl mezi mnou a někým, kdo právě přijel z Wu-Chanu,“ popsala žena, jak na ni muži nyní jako na Číňanku nahlížejí.

Video  „Centrální utajování informací o nákaze v Číně je nereálné," řekl sinolog  - Bohuslav Štěpánek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Nezmiňuji se už, že jsem Číňana, a nabízím velké slevy, ale klienti se nám vyhýbají, jako bychom samy byly virus,“ dodala. Strach z koronaviru ničí prostituci na Novém Zélandu i z jiného důvodu. Muži vždy pásli po „čerstvých děvčatech“, které se sexem za peníze teprve začínají. Nyní mají z neznámých a nových prostitutek strach a obavy. Soulož s nimi považují za rizikovou. Tedy ještě rizikovější než dříve.

Věz, že s oparem do bordelu nelez! 

Luxusní sexuální pracovnice Lisa Lewis, která je Novozélanďanka a běloška, vysvětlila, že nyní dbá ještě ostražitěji na hygienu a bezpečí. „Říkám klientům, ať se neobjednávají, pokud mají kašel, opar, nebo symptomy nachlazení či chřipky. Všichni mí klienti si dezinfikují ruce poté, co sahají na peníze,“ popsala Lewis postupy, které její zákazníci musí v případě sexuálního setkání dodržet.

Nechám je se osprchovat přede mnou. Dám jim mýdlo, které jsem koupila, abych se ujistila, že je dodržována hygiena. Také se s klienty nelíbám,“ dodala. Lewis se také přiznala, že je jí nyní čínských prostitutek líto. „Cítím, že jsou diskriminovány, což není hezké,“ uzavřela. Web uvedl, že i když neexistují žádná přesná data, čínské prostitutky jsou považovány za nejčastější zahraniční sexuální společnice v zemi.

Šlapat mohou jen místní kurtizány

Loňský rok provedl Imigrační novozélandský úřad zátah na 57 nevěstinců ve městech jako Auckland, Wellington, Christchurch nebo Queenstown. 66 migrantek bylo identifikováno jako prostitutky. 36 z nich bylo v zemi na turistická víza, dvě dokonce na studentská. Od roku 2003, kdy prošel zákon o prostituci revizí, je přitom přísně zakázáno, aby na Novém Zélandu vykonával nejstarší řemeslo kdokoliv, kdo není občanem země. Osob nakažených koronavirem je nyní přes 24 tisíc. Obětí je téměř 500.

Video  Evakuace Čechů z čínského Wu-chanu: Takhle zachytil návrat student Dan na instagramu  - INstagram
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi