Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Stavař zavraždil své děti (†2 a †5)?! Jejich smrt prý pojistil montážní pěnou!

Stavař zavraždil své děti?! Jejich smrt prý pojistil montážní pěnou! (Ilustrační foto)
Stavař zavraždil své děti?! Jejich smrt prý pojistil montážní pěnou! (Ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku, Reuters)
Autor: jžk - 
9. února 2020
18:30

Nejprve je škrtil, než upadly do bezvědomí, a aby se ujistil, že se již víckrát neprobudí, naplnil jim ústa montážní pěnou. Francouz Laurent F. (55) takhle zavraždil své dvě děti, pětiletého Lea a teprve dvouletou Mayu. Poté se pokusil sprovodit ze světa i svou manželku.

Dvě brutální vraždy otřásly nejen celým Německem. Muž identifikovaný jen jako Laurent F. byl dříve zatčen za pašování metamfetaminu. Podle výpovědí u soudu byl naštvaný na svou manželku, které přisuzoval své finanční potíže, a rozhodl se jí pomstít. O případu informoval i britský Daily Mail.

Muž žil v Drážďanech od roku 1992, kde si založil stavební firmu. Ta se ale dostala do vážných finančních potíží a jeho manželka se od něj odstěhovala i s jejich potomky. Jak uvedl Daily Mail s odvoláním na místní média, byl Laurent F. navíc v lednu loňského roku zadržen  s kilogramem drog, které se do země pokoušel propašovat z Polska.

Údajně ze svých problémů obviňoval svou manželku Marietu F. (27) a chtěl se jí pomstít. Prokurátor Till von Borries uvedl, že tak činil z důvodu, že jej jeho žena opustila, a tím urazila jeho sebeúctu. Bezcitná dvojnásobná vražda mu ale očividně ke smazání pocitu křivdy nestačila. Tělíčka dětí uložil do postele, aby vypadaly, že jen spí, a počkal na svou ženu. Tu se pokusil zabít ranou těžkým předmětem zezadu do hlavy.

Marieta F. přežila jen díky husté paruce, kterou měla v tu chvíli na hlavě. Vyběhla z bytu, kde omdlela a kde ji zachránili sousedé. Ti běsnícího muže zastavili, pokusili se vzbudit děti, které nedýchaly, a zděšeně zjistili, že mají ústa naplněna montážní pěnou. Dle výpovědi soudního znalce chtěl způsobit své manželce co největší trauma. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání