Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Problémový bulteriér napadl na Ústecku ženu: Není to poprvé, říkají místní a popisují další útoky!

Autor: rc - 
6. února 2020
14:51

K napadení anglickým bulteriérem došlo ve městě Chabařovice v Ústeckém kraji. Zvíře tam začátkem února zaútočilo na ženu a na jejího psa. Místním strážcům veřejného pořádku zákona se podařilo agresivního čtyřnožce odchytit. Ukázalo se však, že to není první podobný incident. Na sociální síť Facebook začali místní obyvatelé hned psát o dalších malérech neukázněného bulíka a jeho majitele!

Jak uvedli strážci zákona z městské policie obce Chabařovice na Ústecku, v úterý dostali oznámení o napadení psem. Na policii zavolala žena, kterou ve městě ohrožoval anglický bulteriér.

Držela zvíře v šachu

„Dne 4. 2. ve 13:45 byla z tísňové linky 156 ústecké městské policie předána naší MP žádost o pomoc paní, kterou současně s jejím psem napadl venku nezajištěný bulteriér – a tohoto zadržuje pokousaná oznamovatelka násilím u sebe,“ uvedla městská policie s tím, že na místo okamžitě vyrazila dvěma vozy.

„V prostoru garážového dvora byl potom hlídkou současně odveden a zajištěn do bezpečí napadený pes a útočící pes, zřejmě anglický bulteriér. Byl odchycen a umístěn do služebního odchytového vozidla,“ oznámili strážci zákona s tím, že identifikovali i majitele agresivního psa. „Byl zjištěn majitel bulteriéra, který bude pro podezření ze spáchaného přestupku (Zákona na ochranu zvířat proti týrání) oznámen příslušnému orgánu,“ dodala městská policie v příspěvku na sociální síti.

Útočil prý už několikrát

Tím však případ neskončil. Zdá se, že pes terorizoval obyvatele města delší dobu. Pod příspěvkem se začaly štosovat komentáře obyvatel města, kteří tvrdí, že je pes napadl. „Není to poprvé, že? Pes zde napadl i nás. S dcerou jsem chodila měsíce ke specialistovi, aby se z toho všeho psychicky dostala. Jsem zvědavá, jak dlouho se to tady bude promíjet,“ napsala na sociální síť uživatelka Veronika.

„Přesně tak, není to poprvé, i já mám tuhle nepříjemnou situaci za sebou. Mě a Šejlinku napadl v srpnu 2019, také řešeno MP a PČR. Tenhle zážitek opravdu nepřeji nikomu. Jsem opravdu velice zvědavá, jak se to bude řešit,“ napsala uživatelka Andrea. „Nikdy za to pes nemůže! Vždy za to může majitel psa,“ domnívá se uživatelka Ivča.

Historie se prý opakuje

Druhý den po odchytu zvířete městská policie vydala na sociální síti prohlášení, v němž oznámila, že k prvnímu incidentu se zmíněným psem došlo dokonce již v roce 2017. „První útok se odehrál v roce 2017 – předáno správnímu orgánu k dořešení, druhý útok se odehrál v roce 2019 – předáno správnímu orgánu k dořešení. Útok, který se odehrál včerejšího dne, je oznámen ke správnímu orgánu k dořešení s tím, že městská policie podala podnět na další patřičný úřad,“ uvedla městská policie s tím, že všechna oznámení předala zodpovědným úřadům a že prosí všechny, které pes napadl, aby incidenty neprodleně oznámili.

karambol ( 6. února 2020 16:47 )

pes za to nemuže! cigoš si vezme psa terorizuje ho,týrá aby se stal agresivní a on mohl páchat trestnou činost tím že se ho lidé bojí! policisté měli *** hodit do pořádný klece a dát mu tak že by sral mogul""

Citronel ( 6. února 2020 16:11 )

Chtěl bych vidět jak by si prožíval tu lítost,kdyby si toho pánem nevycvičeného pejska měl zakouslého v rypáku.Určitě by si v tu chvíli chápal,proč ten pejsek takto jedná a určitě by si se mu omluvil.

Citronel ( 6. února 2020 16:07 )

Jakýkoliv pes,který jednou napadne člověka,ten se musí utratit.Zastánci by změnili názor,kdyby byli sami napadeni oni,nebo jejich děti.Nějaké tlachání bez konce,že je to vina majitele,to není řešení.Jediné rešení je zabránit tomu,aby k tomu nikdy již nedošlo a to je,psa utratit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání