Patrik je kvůli své psychické nemoci v částečném invalidním důchodu a před kamerou nestojí poprvé. Vlastně patří mezi ostřílené matadory. Účastnil se například pěvecké soutěže Česko Slovensko má talent v roce 2011, kde z něj dostal Jaro Slávik (45) záchvat smíchu a doporučil mu, aby se pódiu spíše už vyhýbal.

Po slávě toužící mladý muž se ovšem přihlásil do Prostřena – údajně proto, aby podle jeho vlastních slov ukázal, že „existují lidé, kterým nezáleží jen na sobě, ale umí přát i druhým a že i s panickou poruchou se dá dělat spousta věcí a mít nové zážitky“.

Jenomže na rozdíl od tří žen, které soutěží tak nějak proplouvají a jsou prostě jen hezké, dva soutěžící muži jsou jako dva kohouti na jednom dvorku - bývalý tanečník Jiří je totiž svéráz, a Patrikovi stačí jenom jedna jediná poznámka, aby vyskočil jako čert z krabičky.

Zprvu se přitom bude Patrik snažit, u vaření si dokonce i zarappuje: „Vaříme v Prostřeno, tohle je moje tělo, tělo, takže teď si nakrájíme petrželo celero mrkev, a bude to fakt pěkná prkev,“ improvizuje, a naváží se v téměř absolutních rýmech do svých spolusoutěžících, například zesměšňuje Jirkovu homosexualitu. A chichotá se tomu.

Patrik, který přitom zatím rozdával ostatním v hodnocení jen samé desítky, jak si předsevzal, poté tak trochu selže během konverzace u stolu. Místo nezávazné zábavy dokáže hovořit pouze o svém handicapu, což ostatním notně zkazí náladu. Při podávání polévky se navíc urazí. „Momentálně ukončuju svou účast v soutěži a poprosím všechny, aby opustili můj byt, děkuju moc,“ oznámí do všudypřítomných kamer před svými zaskočenými hosty.

A i když za ním přijdou Barbora (25) s Terezou (17) „vyjednávat“, Patrik je neoblomný. „Momentálně mi nejste sympatický. Přijdete mi úplně mimo,“ oznámí udiveným děvčatům. „Vemte si Jiříka, trapáčka, Martinku, kritičku, a jděte. Já vám to jídlo ani nechci dát, já to vyhodím z okna, klidně,“ kasá se. Spíš než panickou ataku zkrátka připomíná Patrikovo chování hysterický záchvat… Jak to nakonec dopadne? Budou muset všichni odejít a místo luxusního pohoštění je čeká večerní hladovění?

VIDEO: Tohle v Prostřenu snad ještě nebylo: Patrik vyhodí všechny soutěžící ze svého bytu!

Video
Video se připravuje ...

Tohle v Prostřenu snad ještě nebylo: Patrik vyhodí všechny soutěžící ze svého bytu! 

Fotogalerie
25 fotografií