Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lidí ničí nová „šedivá smrt“: Zabíjet prý dokáže i dotekem!

Autor: shp - 
7. února 2020
17:14

Na první pohled vypadá jako beton. Je neuvěřitelně silná a nebezpečná. I pouhý dotek s novou drogou nazvanou šedivá smrt může údajně zabíjet. Jde totiž o kombinaci heroinu, fentanylu a dalších opioidů. Je prý 10 000krát silnější než morfium. A tato nová hrozba byla poprvé objevena v americké Louisianě.

Smrtící droga se poprvé objevila na území Spojených států amerických už v roce 2017. Podle jejího barevného vzezření se jí začalo mezi vyšetřovateli přezdívat šedivá smrt. Policisté ji zadrželi v pevném i hrudkovitém stavu. Zabavili ji také ve formě jemného prášku.

Mix plný opioidů

Ve stejném roce byly hlášeny případy předávkování se touto látkou ve státech Alabama, Georgia a Ohio. Šedivá smrt je kombinací látek jako heroin, fentanyl a carfentanil. Poslední jmenovaná je nejsilnějším známým opioidem na světě, který používají veterináři jako anestetikum pro velká zvířata.

V droze se také nachází nový syntetický opioid U-47700. Po smrti slavného zpěváka Prince (57) byly nalezeny pilulky, v nichž byla tato látka objevena. Nyní se šedivá smrt poprvé objevila v Lousianě. Policisté ji objevili u podezřelých společně s metamfetaminem, kokainem a injekčními stříkačkami.

I malinkaté množství může zabíjet

I malinkaté množství této drogy může zabíjet. Veřejnosti doporučujeme, aby nikdy nezvedala ani nesahala na tuto drogu, když na ni narazí. Raději to zavolejte nebo nahlaste policistům,“ uvedla kancelář šerifa ve městě St. Mary Parrish. Droga se aplikuje nejčastěji vpichem látky do žíly.

Lze ji však šňupat. Do těla se ale dostane i dotekem s kůží. Daily Mail proto varuje, že i dotek s šedou smrtí může teoreticky zabíjet. „Šedivá smrt je jedna z nejděsivějších kombinací, které jsem viděla za téměř 20 let práce ve forenzní chemické drogové analytice,“ prohlásila vyšetřovatelka Deneen Kilcreaseová.

Gram za 230 Kč

Web uvedl, že nebezpečnost drogy spočívá i v tom, že je cenově dostupná jak pro výrobce, tak uživatele. Šedivou smrt si lze zakoupit za v přepočtu 230 korun. Zákazník přitom nikdy přesně neví, jaký mix si kupuje. Snad se droga nikdy na starý kontinent nedostane.

diskutujici ( 8. února 2020 09:44 )

Aspon to zase o trochu vic proridne. Skoda jich nebude

sidneyfoster ( 8. února 2020 06:07 )

Špica ! Koupíte si gram za 230 Kč a můžete ho několik let ošahávat. Něco tak silnýho bych potřeboval do nádrže u auta.

HledacPravdy ( 7. února 2020 18:44 )

Vyšší školy? Ty už to nehul

Dannero ( 7. února 2020 18:30 )

vždycky se musím smát když čtu podobný článek o nové droze, tváří se to jako varování ale přitom plní úlohu reklamy, protože kdo o této droze ještě nevěděl teď už o ní ví a bude ji chtít zkusit.

Kvazimoda ( 7. února 2020 18:26 )

Zlaté konopí...Třicet let hulil...Mám vyšší školy(IQ 147), vypadám na deset let mladší, potenciál potenci na špičce... Děkuji bylinkam ...

Zobrazit celou diskusi