Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná smrt krásné surfařky: Proč tají rodina její skutečnou příčinu?

Autor: shp - 
7. února 2020
18:36

Byla mladá, krásná a talentovaná. Nadějná francouzská surfařka Poeti Noracová (†24), která už ve svém mládí zaznamenala na prknu slušné úspěchy, se však na moře už nikdy nepodívá. Záhadně zemřela poté, co se před několika měsíci přestěhovala do Austrálie.

Surfařská komunita ztratila člena rodiny, krásnou osobu se zářícím úsměvem, umělkyni na prkně, jejíž entusiasmus zářil ve Vendée a kdekoliv jinde. Byla skvělou učitelkou, která předávala svou vášeň pro surfování a oceán,“ uvedla Francouzská surfařská federace v prohlášení.

Surfovala od 6 let

Poeti začala surfovat pod dohledem svého otce v přímořském  městě Les Sables d'Olonne ve francouzském departamantu Vendée, když jí bylo teprve šest let. Specializovala se na surfování na dlouhém prkně, na nějž přesedlala z krátkého. V této disciplíně soutěžila deset let, uvedl The Sun.

Celkem čtyřikrát se umístila mezi finalistkami na Francouzském národním šampionátu. V roce 2016 skončila třetí, v roce 2018 dokonce druhá. Získala také deset vítězství v turnaji Coupe du France. Smrt ji zastihla nečekaně v neděli. Její příčina je stále záhadou. Rodina o ní mlčí.

Spekulace: Spáchala sebevraždu?

Na sociální síti se objevila šokující spekulace jednoho z fanoušků. „Šlo o sebevraždu?,“ napsal. Jde však jen o ničím nepotvrzenou domněnku. Francouzská surfařská federace uvedla, že na památku Poeti uspořádá rozlučkovou událost, kde na ni budou moci bližní společně zavzpomínat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání