Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pomůžu ti, kamaráde! Dojemné foto orangutana: Podává ruku muži, který ho chrání před hady

Autor: shp - 
10. února 2020
05:45

Nechtěl ho v tom za žádnou cenu nechat. Orangutan uviděl na Borneu muže, který neváhal skočit do vody, aby ji vyčistil od hadů. Ti jsou největší hrozbou pro ryšavé primáty, ovšem tenhle se rozhodl podat svému dobrodinci pomocnou ruku. Dojemný okamžik se podařilo zvěčnit na fotografiích.

Indonésan Anil Prabhakar byl na výletu s kamarády v místním safari, když se mu naskytl neobvyklý pohled. Orangutan se snažil pomoci muži, který byl více než po pás ve vodě. Anil později našel dotyčného a zjistil, že dokonce pochází z neziskové organizace Nadace na přežití bornejských orangutanů.

Někdo správci řekl, že je v řece had. Tak do ní vlezl a pročistil křoviska. Orangutan přišel ke břehu a sledoval, co se děje. Později přišel blíže k muži a podal mu ruku. Správce ale jen odešel. Zeptal jsem se později proč a on mi odvětil: 'Je to divoké zvíře, ne domestikované',“ popsal Anil zážitek LAD Bible.

Orangutani jsou blízcí příbuzní lidí

Jsme tu ale proto, abychom je chránili,“ dodal zmíněný správce safari. „Jako jedni z našich nejbližších žijících příbuzných jsou orangutani vysoce inteligentní a vnímavá stvoření. Jsou ikonickým druhem pro Indonésii,“ stojí na stránkách nadace, jež jim pomáhá.

salto ( 29. února 2020 18:02 )

Jestli ten orangutan nechtěl toho dobrého muže penetrovat.

Zobrazit celou diskusi