Jak režisér Petr Zelenka řekl v rozhovoru pro časopis Reflex, nejde o násilí viditelné, ale „to, co dříme tak hluboko pod povrchem, až dělá dojem, že neexistuje“. Ve svém nejnovějším snímku Modelář, který natočil podle vlastního scénáře, se Petr Zelenka rozhodl nabourat a zpochybnit fakt, že se Češi rádi chlubí tím, jaký jsme holubičí národ, extrémně mírumilovná a nenásilná společnost.

Do hlavních rolí dvojice kamarádů, spolužáků ze střední školy, režisér obsadil osvědčené herecké matadoryKryštofa Hádka a Jiřího Mádla.

Podívejte se na ukázku z filmu Modelář ve videu

Video
Video se připravuje ...

Modelář ukazuje první ochutnávku z filmu na počest zpěvačky Janky Djagilevy Falcon

Děj filmu Modelář

Hádek v psychologickém dramatu, odehrávajícím se zejména v současné Praze, ztvárnil chemika a leteckého navigátora Pavla, který sní o spravedlnosti a přemýšlí o tom, jak by se mohl osobně podílet na nápravě světa.

Mádlův hrdina, majitel půjčovny dronů a rapper přezdívaný Plech, je z úplně jiného těsta. Jeho prioritou jsou neochvějné životní jistoty spojené s velkými penězi. Postava je údajně inspirovaná rapperem Katem.

Díky dronům se dvojici kamarádů otevírají možnosti nahlédnout do oblastí, kam by se jinak neměli šanci dostat - mezi jejich klienty je třeba také prezidentský kandidát. Drony jsou pro ně nejen zdrojem obživy a zajímavých informací, ale též značných komplikací, když se jeden z nich rozhodne využít je k něčemu závažnému.

Recenzi filmu Modelář čtěte ZDE

Film provází hudba legendární zpěvačky a básnířky Janky Djagilevy. Petr Zelenka na ní též spolupracoval se skladatelem Janem Ponocným, se kterým se sešel už při práci na seriálu Dabing Street. Na muzice k filmu se také podílel český rapper a Dj známý jako Kato.

Obsazení filmu Modelář

V thrilleru Modelář, který přišel do kin v únoru 2020, dále uvidíte Veroniku Khek Kubařovou, Zuzanu Fialovou, Richarda Stankeho, Helenu Dvořákovou, Miroslava Hanuše, Jiřího Štrébla, Kristýnu Frejovou nebo Kamila Halbicha.

Premiéra filmu Modelář.
Autor: Michal Protivanský