„Před měsícem, během šamanské ceremonie, jsem se propojila se sebou - sedmdesátiletou šamankou z amazonského pralesa, kde jsem žila před 3 tisíci lety. Šly jsme spolu ve stejném čase a prostoru a já se s ní teď můžu spojit téměř kdykoli a zeptat se na cokoli. A díky ní se můžu propojit i s předky mých blízkých…,“ šokovala na instagramu modelka a ezožínka Helena Houdová (40), která už rok žije se svými třemi dětmi na indonéském Bali, kde splynula s přírodou a věnuje se nejen seberozvoji, ale také sex coachingu. Zdá se, že plavovlasá kráska posunula své ezoterické prakticky rovnou o několik levelů výš, což v mnohých budí určité rozpaky a vyvolává jisté, nebo spíš nejisté otázky a obavy.

Není ani moc divu, že se pak někteří v komentářích modelky na rovinu ptali, jestli ceremoniál náhodou neprobíhal za účasti nějakých psychotropních látek. Stejnou myšlenku ostatně sdílí i přední český psychiatr Jan Cimický (71). „První, co člověka napadne, když něco takového slyší, že ten člověk, zvlášť, když se jedná o relativně mladého člověka, to říká jaksi pod vlivem nějaké drogy. To dokážou dělat nejrůznější drogy jako třeba LSD. A samozřejmě to mohou dělat i intoxikace některými farmaky,“ vyjádřil se pro Top Star lékař poměrně jasně.

Podle doktora Cimického éterickou sexuální koučku může také zásadně ovlivňovat tamní společnost, se kterou se na Bali vídá. „Že někdo začne takhle podléhat nějakým situacím, které mohou být způsobeny příslušností k nějaké sektě, to také samozřejmě možné je. Vzbuzuje tím velice pozornost a řada lidí to vnímá jaksi komicky,“ naznačil v televizním společenském magazínu televize Prima, že vyspělá společnost modelku nebere příliš vážně a je lidem spíše pro smích, než cokoliv jiného.

VIDEO: Modelka Helena Houdová: Už rok na sobě neměla make-up! A své děti nenechá očkovat!

Video
Video se připravuje ...

Modelka Helena Houdová: Už rok na sobě neměla make-up! A své děti nenechá očkovat! Blesk TV

Fotogalerie
36 fotografií