Z ředitelů odborů podle mluvčího úřad shání šéfa odboru evropských fondů a odboru informatické infrastruktury. Podle informací ČTK se chystá svoji pozici opustit také ředitel odboru kultury František Cipro. Městu se kromě toho nedaří vybrat nového ředitele úřadu, ve dvou dříve vypsaných konkurzech vhodného kandidáta nevybralo. Řízením úřadu je nyní pověřena zástupkyně ředitele Zdena Javornická, a to od předloňského července, kdy minulá primátorka Adriana Krnáčová (ANO) odvolala tehdejší ředitelku Martinu Děvěrovou v souvislosti se zásahem policie kvůli dotacím pro sport.

Stovky židlí volných

„Velké množství chybějících zaměstnanců nicméně tvoří i místa tzv. zástupu za rodičovskou dovolenou, tedy pracovní místa na dobu určitou,” řekl Provazník. Doplnil, že špatně se obsazují zejména místa v odboru stavebního řízení, a to specializovaná pracovní místa stavařů a právníků.

„Obecně se obtížně obsazují pracovní místa právníků ve všech oblastech. Nižší zájem je také o některé pracovní pozice, kdy jsou požadovány specifické znalosti, ať už se jedná třeba o znalost správního řízení, znalosti v oblasti účetnictví, daní, rozpočtu, veřejných zakázek či problematiky IT,” uvedl dále Provazník. Dodal, že v posledních měsících magistrát registruje mírný nárůst zájemců o zaměstnání. Úřad hlavního města má 2370 tabulkových míst, obsazeno je asi 2150.