Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

56 dětí v nebezpečí: Na Lounsku se převrátil patrový autobus

70 dětí v nebezpečí: Na Lounsku se převrátil patrový autobus (ilustrační foto)
70 dětí v nebezpečí: Na Lounsku se převrátil patrový autobus (ilustrační foto)  (Autor: Facebok Denisa Saková)
Aktualizováno -
9. února 2020
15:21
Autor: ČTK, dce - 
9. února 2020
10:05

U Blšan na Lounsku havaroval v neděli ráno patrový autobus převážející zhruba 70 cestujících, většinou děti. Jeden ze studentů byl s podezřením na vážné poranění převezen do pražské nemocnice v Motole, další čtyři zranění byla středně vážná. Nikdo ale není v ohrožení života. Další účastníci nehody byli zraněni lehce, většinou jde o pohmožděniny, oděrky a řezné rány.

Nehoda se stala krátce před 09:00 na silnici 27 u Blšan. „Řidič patrového autobusu vyjel mimo silnici, kde havaroval a převrátil se,“ řekl ČTK severočeský policejní mluvčí Daniel Vítek. Policie silnici v místě nehody uzavřela, v Pšově a Blšanech odklání dopravu na Podbořany. Silnice bude podle předběžných odhadů uzavřena do 18:00.

„Těžká technika tam bude vyprošťovat autobus. Kvůli tomu, že jde o patrový autobus, může to vyprošťování trvat déle,“ dodal. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

K nehodě vyjelo šest hasičských jednotek a dva hasičské evakuační autobusy. Zhruba deset cestujících zůstalo po nehodě zaklíněno pod sedačkami a vyprostit je museli hasiči. Vyřezávat však nikoho nemuseli. Podle informací České televize šlo o lyžařský zájezd studentů ze zhruba 14 kilometrů vzdáleného Žatce, který mířil do Rakouska. Celkem jelo v autobuse 58 studentů a 11 dospělých.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokopa Voleníka zasahovaly na místě čtyři posádky záchranářů z Ústeckého kraje, kterým přijela na pomoc i posádka ze Středočeského kraje, jedna posádka soukromé služby a dvě z Plzeňského kraje. „Na místo letěl i vrtulník, kvůli husté mlze ale nemohl přistát,“ řekl Voleník. Mimo pacienta, kterého záchranáři převezli do Prahy, o zraněné pěčují okolní nemocnice. „Sanitky a autobusy je rozvezly k vyšetření do nemocnic v Rakovníku, Žatci, Chomutově, Mostu a Teplicích,“ dodal Voleník.

Pohybovenadany ( 9. února 2020 15:57 )

Přecházející přes koleje budou muset mit reflexní vesty a přilby od teďka, v autobusu pásy a kyslikové masky , GPS sensory všichni, vláda neco vymysli , Jo a ze všeho platit daň jeste !!!!

jasnovidec01 ( 9. února 2020 14:27 )

zkratik:toho naděláš.Když lidem nevadí,že vychovatelky s malejma dětma chodí na červenou přes koleje,proč by mělo vadit tohle ... to byly určitě Krá.vy jako jsi kre.tén ty

jasnovidec01 ( 9. února 2020 14:26 )

oxygene.p:trhá mi to srdce , když vidím tak krásný autobus ležet na bok někde v pangejtu.. takový bus , to je mistrovské dílo a děcka jsou mi buřt , to máte pravdu....holt jsi *** no!!!!!!

jasnovidec01 ( 9. února 2020 12:21 )

oxygene.p:co děcka , ale hlavně bus aby pak zase dobře jezdil.... TOHLE může napsat jen DEMENT ,byť by to měl bejt černej humor .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání